Milli uçak TRJet Katar'da sahnede

Milli uçak TRJet Katar'da sahnede

Ekonomi Haberleri

Türkiye ve Katar iş birliğiyle yapılacak “High-Tech Port by MÜSİAD Katar Fuarı”, 6-8 Ekim tarihleri arasında Katar Ulusal Fuar Merkezi'nde gerçekleşecek

Buket Güven ANKARA
Fuarın açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Temim Bin Hamed Al Sani yapacak. Savunma sanayi, havacılık ve uzay, deniz sistemleri, IT ve mühendislik alanlarını kapsayan fuara; Türkiye'den BMC, Aselsan, Havelsan, TAI, Roketsan ve THY Teknik başta olmak üzere 70'e yakın firma katılacak. Türkiye'nin ilk bölgesel jet uçağı “TRJet” de, fuarda ilk defa görücüye çıkacak. Uçağın üretimi için Ankara merkezli yeni Türk şirketi “TRJet” kurulmuştu. Temeli, mevcut Dornier 328 (D328) araçlarının modernize edilmiş versiyonlarının geliştirilmesine dayanan proje ile üretilecek uçaklar, ilk yerli yolcu uçağı olacak. İlk aşamada 30-33 yolcu kapasiteli TRJ328-150 TP ve TRJ328-310 uçakları üretilecek. İkinci adım olarak da 56-64 yolcu kapasiteli olması öngörülen, daha yüksek kapasiteli TRJet uçaklarının tasarım ve imalatı gerçekleştirilecek. Bu arada BMC de, 7 tane büyük savunma aracının tanıtımını fuarda gerçekleştirecek.


Ankara'da kurulan fabrikada, ilk olarak 30-33 yolcu kapasiteli TRJet uçakları üretilecek. Ardından daha yüksek sayıda yolcu taşıyabilen uçaklara geçilecek.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...