HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Dar gelirliye 245 lira taksitle ev!

Kaynak: İHA
Dar gelirliye 245 lira taksitle ev!

Ekonomi Haberleri  / İHA

TOKİ Başkanlığı, Manisa'da, başta emekliler olmak üzere dar gelirli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 95 konutu satışa çıkardı.

Alt gelir grubu kapsamındaki 71 konutun taksit ödemeleri 245 liradan başlıyor. Başvuruları 7-30 Eylül 2015 tarihleri arasında kabul edilen konutlardan emekliler için yüzde 25 oranında kontenjan ayrıldı. 


TOKİ, piyasa şartlarında konut sahibi olamayan dar gelirli vatandaşların konut ihtiyacının karşılanması amacıyla yurdun dört bir yanında yeni projelerini satışa çıkardı. Bu kapsamda idare, Manisa'nın Salihli ilçesi Taytan Mahallesi'nde toplam 95 konutu satışa sundu. 


ALT GELİR GRUBU TAKSİTLERİ 245 LİRADAN BAŞLIYOR 
Alt gelir grubu kapsamında kura ile satışa sunulan 2+1 niteliğinde 75 metrekare büyüklüğünde 71 konutun taksit ödemeleri 245 liradan başlıyor. Yüzde 12, 20 peşin, 180, 240 ay vade seçenekleri ile satılan konutların taksit ödemeleri, konut teslim tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak. TOKİ, alt gelir grubu kapsamında satışa sunduğu konutlardan yüzde 25 oranında emekliler için kontenjan ayırdı. Alt gelir grubu konutların taksit ödemeleri, konutlarının tesliminin ardından başlayacak. 


SOSYAL KONUT KAPSAMINDA 24 KONUT 
Sosyal konut kapsamında kura ile satışa sunulan 3+1 niteliğinde 106 metrekare büyüklüğünde 24 konutun taksit ödemeleri de 653 liradan başlıyor. Konutlar yüzde 10, 15, 25 peşinat ve 96, 108, 120 ay vade seçenekleri ile alıcıya sunuldu. 


BAŞVURUDA ARANACAK ŞARTLAR 
Başvuruda bulunacaklarda; Manisa'da en az 1 yıl ikamet etmesi ya da il nüfusuna kayıtlı olması (Sosyal konutlarda bu şart aranmıyor), kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı, alt gelir grubunda herhangi bir bağımsız gayrimenkul, sosyal konutlarda ise herhangi bir bağımsız konut bulunmaması, daha önce TOKİ'den konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olması, başvuru tarihi itibariyle alt gelir grubu konutlarda 25 yaş (Eşi vefat etmiş olan çocuklu bayanlarda yaş şartı aranmıyor) ve sosyal konutlarda 18 yaşını doldurmuş olması, aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3 bin 200 lira olması (Sosyal konutlarda bu şart aranmıyor), bir hane halkı adına kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapabilmesi gibi şartlar aranıyor. 

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...