Symes: Terörü temizlemek için açılım sürmeli

Symes: Terörü temizlemek için açılım sürmeli

Ekonomi Haberleri

PKK saldırılarının derhal sona erdirilmesi için çağrıda bulunan TÜSİAD Başkanı “Demokrasi alanındaki açılımlara ısrarla devam etmeli” dedi.

Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) 2015 yılının ilk Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı, Çırağan Sarayı'nda başladı. Toplantıya TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Tuncay Özilhan ve TÜSİAD üyeleri katıldı. Toplantıda konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes, son günlerde artan terör olaylarına değindi. Başaran, “Elbette ve öncelikle olarak amasız ve fakatsız bir şekilde terörü ve şiddet unsurlarını kınıyoruz. Hunharca işlenen cinayetlerin mayınlarla uzaktan kumandalı patlayıcılarla, tüm bölgeyi terörize edecek eylemlere girişmenin ve şiddetle ısrar etmenin hiçbir kabul edilebilir gerekçesi olamaz. Kürt meselesi adına yapılanların en çoklu meselenin demokratik çözümü uğraşanlara yönelik saldırı olduğuna inanıyoruz. Terörle mücadeleyi sürdürürken, terörün kalıcı olarak bu coğrafyadan temizlenmesi için demokrasi alanındaki açılımlara ısrarla devam etmek, bölgenin kalkınması yönündeki politikalara sahip çıkmak ve bölgeler arası kalkınmışlık farkını da azaltmak gerekir. Güçlü olan devlet terörizm ile hukuk içerisinde kalarak mücadele etmeyi ve onu alt etmeyi başarır” diye konuştu.
Mali disiplin kaldıraç oldu
Türkiye'de mali disiplinin bugüne kadar hep başarıyla yürütüldüğünü ve bunun büyümenin temelini oluşturduğunu belirten Symes, AB'nin Türkiye'ye uyguladığı çifte standardına rağmen üyelik iştahının sürmesi gerektiğini söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...