Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ulusoy: Lastik patlamadı 41 milyon turiste ulaşırız

Ulusoy: Lastik patlamadı 41 milyon turiste ulaşırız

Ekonomi Haberleri

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, terör ve komşu ülkelerde yaşanan olaylara rağmen geçen yılki 41 milyon turist hedefini yakalayabileceklerini söyledi

Turizm sektörü, terör olayları ve komşu ülkelerde yaşanan olaylara rağmen umutlu. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy,  yaşanan bunca sıkıntılara rağmen Türkiye'nin geçen seneki 41 milyonu turist hedefini yakalayacağını söyledi. Turizmin son 5 yıldır devamlı büyüyen bir sektör olduğuna dikkati çeken Ulusoy, “Her yıl 40 bin yatak devreye girecek, yeni oteller açılacak, pansiyonculuk ve ev turizmi gelişecek. Dolaysıyla artı 1 milyon turistin yatak arzından dolayı daha fazla gelmesi lazım. Ancak, bu sene elimizde olmayan nedenlere rağmen lastiği patlatmadık. Ukrayna, Rusya, Suriye, İran, Irak, Lübnan, Libya, Mısır, yani bu ülkelerdeki sıkıntılar. Buna rağmen Türkiye, geçen seneki 41 milyonu yakalayacaktır. Evet artış olmamıştır, yüzde 5-10 dolayında bir boşalma vardır ama bu da yeni yatak devreye girmesinden kaynaklanıyor. Onun için diyorum ki yeni yataklar devreye girmesin, mevcutları dolduralım” dedi.
Ulusoy, bayram tatilinin önceden planlanması ve uzatılmasının seyahat acenteleri ve vatandaşları rahatlattığını söyledi. Tatilin 9 güne çıkarılmasıyla kimilerinin rapor almaktan, kimilerinin de izin kullanmaktan kurtulduğunu ifade eden Başaran Ulusoy, “Tatilciler artık planlı bir gidiş, planlı bir hareket içerisinde olacaktır. Bunun da yollardaki trafik kazalarının azalmasına neden olacağını düşünüyor ve umuyorum” diye konuştu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...