HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Resmen emtia kabul edildi

Kaynak:
Resmen emtia kabul edildi

Ekonomi Haberleri  / 

Sanal para Bitcoin de artık petrol veya buğday gibi emtialardan biri olarak kabul ediliyor.

Sanal para Bitcoin de artık petrol veya buğday gibi emtialardan biri olarak kabul ediliyor!


BusinessHT'de yer alan habere göre, Emtia Vadeli İşlem Sözleşmeleri Ticareti Komisyonu (CFTC), ilk kez Bitcoin ve benzeri sanal para birimlerini emtia olarak tanımladığını açıkladı.


Emtia olarak sayılıp sayılmayacağı uzun zamandır tartışınan sanal paranın yeni statüsünün pek çok yasal sonucu olması bekleniyor. Bundan böyle bitcoin ve vadeli işlemleri CTFC'nin düzenlemelerine tabi olacak. Manipülasyon vb gibi usulsüzlüklerin tespiti durumunda CTFC müdahale edebilecek.


Yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen CFTC İcra Direktörü Aitan Goelman, "Bitcoin ve diğer sanal para birimlerine dair büyük heyecan olsa da inovasyon, bu ürünleri tüm emtia türev piyasalarında uygulanan kurallardan muaf kılmıyor" dedi.


Hakkında tartışmalar devam eden ve pek çok sahtekarlık suçlamasıyla sarsılan dijital para birimi Bitcoin 2015 başından bu yana dalgalı seyrediyor.

Ekonomi
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...