Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi ağustosta arttı

/ Kaynak: AA
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi ağustosta arttı

Ekonomi Haberleri  / AA

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), ağustosta bir önceki aya göre yüzde 4,69 artış gösterdi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ağustos 2015'e ilişkin YD-ÜFE verilerini açıkladı.


Buna göre, YD-ÜFE, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 4,69, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 12,92, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12,20, 12 aylık ortalamalara göre yüzde 5,31 artış kaydetti.


Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimlerine bakıldığında madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 4,74, imalat sanayi sektöründe de yüzde 4,69 artış gözlendi.


En yüksek aylık düşüş kağıt ve kağıt ürünlerinde gerçekleşti
Ağustosta bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler, yüzde 7,15 ile kağıt ve kağıt ürünleri, yüzde 7,04 ile motorlu kara taşıtları, treyler (römork) ve yarı treyler (yarı römork), yüzde 6,18 ile diğer ulaşım araçları alt sektörleri oldu. Buna karşılık yüzde 3,51 ile kok ve rafine petrol ürünleri de bir önceki aya göre endeksin en fazla düşüş gösterdiği alt sektör olarak gerçekleşti.
Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2015 yılı ayında ayında en yüksek aylık artış sermaye mallarında, en yüksek yıllık artış ise dayanıksız tüketim mallarında gerçekleşti.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...