Ev sahipleri de 'Ev fiyatı düşerse iyi olur' diyor

Ev sahipleri de 'Ev fiyatı düşerse iyi olur' diyor

Ekonomi Haberleri

Dünyanın 15 ülkesinde konut fiyatları ve kredilere ilişkin araştırma yapıldı.

ING Bank tarafından gerçekleştirilen bu araştırmaya göre Türkiye'de gelecek 12 ay içinde konut fiyatlarının yükseleceğini düşünenlerin oranı yüzde 72'den yüzde 82'ye çıktı. Konut fiyatlarındaki artış beklentisinin, ekonomik aktivitenin hızlanacağı beklentisini işaret eden araştırmaya göre, en çok fiyat artışı bekleyen ülke oldu. 15 ülkeden toplam 14 bin 837 kişinin katılımıyla gerçekleşen araştırmada, kira miktarlarına ilişkin görüşler de soruldu. Araştırmaya göre Avrupa'daki kiracıların yüzde 78'i ev fiyatlarının düşmesinin toplum için iyi olacağı görüşündeyken, ev sahiplerinin yüzde 69'u bu görüşü savundu. Türkiye'de kiracıların yüzde 89'u ev fiyatlarının düşmesini isterken, ev sahiplerinin yüzde 90'ı “Evler ucuzlarsa topluma daha fazla faydalı olur” dedi. Amerikalılar ise farklı düşünüyor. Bu ülkede ev sahiplerinin sadece yüzde 45'i konut fiyatlarının düşmesinden yana. Araştırmaya göre, Avrupalılar ev almaya karar vermek için önce 'kenarda birikiminin olmasını' önemsiyor. Türkler ise ailenin geliri, ev fiyatları ve kredi faizlerini karar vermede ilk 3 unsur olarak sıralıyor. Avrupa'da ev alırken dikkat edilenlerin başında fiyat geliyor. Türkiye'de ise evin çevresinin güvenliği, en az fiyat kadar önemli. Almanya, Avusturya ve Lüksemburg'da evin çevre güvenliği, en az dikkat edilen özellikler arasında. 
TÜRKLER MUTFAĞI YENİLİYOR

Araştırmada, “Evin içini yenileme imkânı bulduğunuzda nereden başlarsınız” sorusuna ise Türkler “Mutfak” diye cevap veriyor. Ardından ısı yalıtımı, akıllı ev donanımı, güneş enerjisi paneli ve banyolar geliyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...