Akıllı şebekelerle 250 milyon TL cepte kaldı

Akıllı şebekelerle 250 milyon TL cepte kaldı

Ekonomi Haberleri

Kuruöz, bu yılın ilk 6 ayında akıllı şebeke çözümleri sayesinde toplamda yaklaşık 250 milyon liralık tasarruf sağladıklarını söyledi.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz, Türkiye'deki elektrik tüketiminin geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 3.7 artarak 255 milyar 490 milyon kilovatsaate (kWh) ulaştığını, bunun için harcanan paranın 94 milyar lirayı bulduğunu belirterek, enerji tüketiminin tamamının akıllı şebekelerle ölçülerek yönetilmesi halinde bu rakamın 15 milyar liralık kısmının tasarruf edilebileceğini ifade etti. Türkiye'de faaliyet gösteren 21 elektrik dağıtım şirketinin tümünün Turkcell ile çalıştığını vurgulayan Kuruöz, şöyle konuştu: “Bugün toplam 200 bin akıllı sayaçtan 150 bini Turkcell Makineler Arası İletişim (M2M) hatları ile çalışıyor. Biz makineler arası iletişimi ekonomik verimliliği artıracak bir çözümler bütünü olarak görüyoruz. 2014'te Türkiye'deki yaklaşık her 3 makineden 2'sine Turkcell M2M hatlarıyla hizmet vererek 1.6 milyon Turkcell SIM kartlı makineyi konuşturduk. Böylece ülke ekonomisine yalnızca 2014'te 2 milyar liradan fazla katkı sağladık. Son 3 yıla bakarsak bu rakam toplamda 4.5 milyar liraya ulaşıyor. 2015'in ilk 6 ayında akıllı şebeke çözümlerimizle toplamda yaklaşık 250 milyon liralık tasarruf sağladık.”
Konya da akıllanıyor
İlker Kuruöz, Gaziantep'te akıllı şehir uygulamalarını hayata geçirdiklerini belirterek yakın zamanda Konya'da kapsamlı bir projeyi başlatacaklarını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...