Yerli için motor üretene 4 milyon TL

Yerli için motor üretene 4 milyon TL

Ekonomi Haberleri

Yerli otomobilde 3 prototip hazırlandı, test safhası bekleniyor.

Osman Çobanoğlu ANKARA
Salı günü yapılan Bakanlar Kurulu gündeminde de yer alan yerli otomobil projesi için çalışmalar tüm hızla sürerken, en geç 2020'de yola çıkması beklenen yerli otomobilin hem tasarımı hem de teknik detayları sır gibi saklanıyor. Tek açıklama ise, otomobilin test aşamasına geldiği yönünde... TÜBİTAK ise arka cephede teknik ve bilimsel destek çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde elektrik motoru ve sürücü sistemleri adı altında çağrıya çıkılan çalışmaların yanı sıra iki yılda iki farklı konuda daha çağrıya çıkılması bekleniyor. Bu çağrılarla özel yatırımcı ve tasarımcılara 2 ile 4 milyon lira arasında destek verileceği ifade ediliyor. Bu desteği alabilmek için büyük otomobil motoru üreticileriyle rekabet edebilecek, bu pazarlarda güçlü olabilecek ürünlerin geliştirilmesi bekleniyor. Gelecek 2 yıl içerisinde çıkılacak iki çağrı ise elektrikli ve hibrit elektrikli araçlar için geliştirilecek batarya ve enerji üretim sistemleri ile güç yönetim sistemleri olacak.
PERDE AÇILACAK
Yerli otomobil üretimi için ağustos ayında tamamlanan 3 prototip üzerinde çalışmalar ilerledi, test safhasına gelindi. Detaylandırılan 3 model, kısa süre içinde kamuoyuna tanıtılacak.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...