Şimdi de BMW emisyon için kaybediyor

Şimdi de BMW emisyon için kaybediyor

Ekonomi Haberleri

Volkswagen'den sonra BMW'de de emisyon değerlerinde kasıtlı oynama yapıldığı iddia edilince, şirket hisseleri hızla düştü

Almanya'nın dev otomobil firmalarından BMW'nin de bir modelindeki emisyon rakamlarının AB standartlarından 11 kat daha yüksek çıkması, şirketi sarstı. Haberlerin ardından borsada işlem gören BMW hisseleri yüzde 10 değer kaybetti. Hafta başında da Volkswagen'in, dizel motor emisyon rakamlarını, olduğundan 40 kat daha düşük göstermesi üzerine şirket hakkında soruşturma açılmış, önceki gün de Volkswagen CEO'su istifa etmişti. Alman Auto Bild'de yayınlanan bir haberde, BMW'nin X3 .Drive 20d modelinin emisyon kotasını aştığı iddia ediliyor. Konuyla ilgili olarak Bloomberg'e açıklamada bulunan analistler, “BMW yasa dışı davranmadı. Uzun vadede bu tip motorları kullanan araçlar için endişe duyuluyor” dedi. BMW yetkilileri ise manipülasyon iddialarını reddetti ve “Yetkililerle en kısa zamanda görüşeceğiz” açıklaması yaptı.
AUDI'DE İKİ İSTİFA YOLDA
Öte yandan bir Alman gazetesi, emisyon değerlerini 40 kat daha az gösteren ve reklamlarını bunun üzerine kuran Volkswagen grubunun amiral gemisi Audi'nin araştırma ve geliştirme bölümünün başındaki Ulrich Hackenberg ile Porsche'un motor bölümü şefi Wolfgang Hatz'ın istifaya zorlanacağını iddia etti.
İsveç'te de emisyon testlerinde hile yapıldığı öne sürülen 11 milyon araçtan 61 bin 686'sının İsveç'te olduğu belirtiliyor. Volkswagen'in 4 silindirli 2 litre TDI motorlu aracından başka Audi, Skoda, Seat marka otomobillerde de aynı skandalın olduğu belirtiliyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...