Güner: 100 milyar dolardan pay almak istiyoruz

Güner: 100 milyar  dolardan pay almak istiyoruz

Ekonomi Haberleri

Güner, İstanbul Elmas Borsası'nın; Dubai, İsrail ve Belçika elmas borsalarının hâkim olduğu 100 milyar dolarlık bir işlem hacmine talip olduğunu söyledi

Çin ve Hindistan gibi dünyanın mücevher devlerinin de desteklediği ASEAN+6 ülkelerinin oluşturduğu AEC (Asean Economic Forum Community) iş birliği örgütü kapsamında Mücevherciler Başkanları Kuala Lumpur'da bir araya geldi. Toplantının özel konuğu olarak katılan Mücevher İhracatçıları Birliği Başkanı Ayhan Güner, yapığı sunumda Türkiye'nin mücevher sektörünün kapasitesini ve ASEAN+6 ülkeleri için taşıdığı fırsatları anlattı. Mücevher ihracatçıları olarak sürekli dalgalanmalar, fiyat ve kur hareketleri, ülke bazında pazar hareketleri yaşayarak kriz yönetmek durumunda kaldıklarını belirten Güner, “Bu nedenle, sürekli hareket halindeyiz. Nerede hareket orada bereket” dedi. Bir ucu Asya bir ucu Avrupa olan gerdanlığın İstanbul Boğazı'nda buluşacağını belirten Güner, İstanbul Elmas Borsası'nın, Dubai, İsrail ve Belçika elmas borsalarının hâkim olduğu 100 milyar dolarlık bir işlem hacmine talip olduğunun altını çizdi. Güner, İstanbul'un avantajlarını şu sözlerle anlattı:
“İstanbul her dinden ve etnik yapıdan insanın rahat hareket edebileceği bir kent… Hem hızlı ve rahat ulaşım, hem de THY sayesinde İstanbul'dan dünyanın hemen her yerine kurulan linkler bu anlamda önemli… Rakiplere baktığımız zaman iki tanesine gitmek aşırı güvenlik kaygıları ve zor vize almak nedeniyle cazip değil; Dubai ise aşırı sıcaklar nedeniyle yılın 6 ayında ancak iş yapılabilen bir ülke… Oysa Türkiye için bunlar söz konusu değil. Sahip olduğumuz montör kapasitesi nedeniyle değerli taş işinde olanlar için farklı seçenekler de söz konusu... Amacımız ve hedefimiz bu 3 büyük borsanın toplam 100 milyar dolar olan işlem hacminden pay alabilmek, alacağız da…”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...