Milyonerlerin hesabında 1.5 milyar TL'lik altın bulunuyor

Milyonerlerin hesabında 1.5 milyar TL'lik altın bulunuyor

Ekonomi Haberleri

BDDK verilerine göre; Temmuz 2015 itibarıyla Türkiye'de hesabında 1 milyon lira ve üzeri bakiye olan 88 bin 641 kişi bulunuyor.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine göre; Temmuz 2015 itibarıyla Türkiye'de hesabında 1 milyon lira ve üzeri bakiye olan 88 bin 641 kişi bulunuyor. Bu mudilerin bankalardaki toplam mevduatı, Türk Lirası (TL) bazında 586.7 milyar liraya tırmandı. Milyoner mudilerin bankalardaki mevduatının dağılımına bakıldığında; bunun 304 milyar lirasını TL, 280 milyar lirasını döviz, 1.5 milyar lirasını da altın oluşturuyor. Türk bankalarında bulunan bu altının en büyük kısmına ise bireylerin sahip olduğu görülüyor. “Gerçek kişi” olan milyonerlerin hesabında, 1 milyar 168 milyon liralık altın bulunuyor. Bu tablo, söz konusu döviz olunca değişiyor. Yani hesabında daha çok döviz olan milyonerlerin çoğu, ticari ve diğer kuruluşlardan oluşuyor.
GRAMI 113 TL'Yİ GÖRDÜ
Bu arada altının gram fiyatı, dolardaki yükselişe de bağlı olarak geçtiğimiz hafta 113 TL'ye kadar tırmandı. Rakamlar dikkate alındığında, milyonerlerin hesabında yaklaşık 1350 ton altın bulunuyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...