'İran ve Rusya 21 milyar dolara anlaştı'

'İran ve Rusya 21 milyar dolara anlaştı'

Ekonomi Haberleri

İran, Rusya ile uydu teknolojisi ve süper jet uçağı satın almaya yönelik 21 milyar dolarlık dev bir anlaşma imzaladı.

İran'ın ağustos ayında yapılan MAKS-2015 fuarı çerçevesinde Rusya ile uydu teknolojisi ve Sukhoi SSJ-100 süper jet uçağı satın almaya yönelik 21 milyar dolarlık anlaşma imzaladığı belirtildi.


İRANLI YETKİLİ AÇIKLADI
Rusya'da 25-30 Ağustos tarihleri arasında MAKS 2015 Uluslararası Havacılık ve Uzay fuarı gerçekleştirilmiş, İran'dan bir heyet de fuara katılmıştı. Sputnik'e konuşan İran Havacılık Endüstrisi Kurumu (IAIO) Genel Müdürü Manouçer Manteghi, fuar çerçevesinde, İran'ın Rusya ile uydu teknolojisi ve SSJ-100 uçağı satın almak için 21 milyar dolarlık anlaşma imzaladığını söyledi.


ANLAŞMALAR SÜRECEK
Manouçer, SSJ-100 uçakları için anlaşma tutarında büyük bir pay ayrıldığını vurguladı, ancak net miktar ve adet konusunda bilgi vermedi.


Manouçer ayrıca Rusya'nın uzay teknolojisinde saygın bir yeri olduğunu belirterek "Rusya ile bu alanda anlaşmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.


Çift motorlu 75 ile 95 yolcu kapasiteli SSJ-100 uçakları, ilk olarak 2011 yılında piyasaya sunulmuştu.

sputnikturkiye

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...