Dolar rekora koşuyor!

Dolar rekora koşuyor!

Ekonomi Haberleri

Küresel riskten kaçış eğilimi artarken dolar/TL tarihi zirvesine yaklaşarak güne başladı.

Türkiye piyasalarının bayram nedeniyle kapalı olduğu Perşembe günü 3.0750 ile tarihi zirveyi gören dolar/TL, dün akşam saatlerinde 3.0460/3.0470 seviyesinden işlem görüyordu. Kur güne 08.16 itibarıyla 3.0662/3.0670 seviyesinde yükselerek başladı. Dün akşam 3.22 civarında olan sepet bazında TL aynı saatte 3.2600/3.2613, 3.40 civarındaki euro/TL ise 3.4538/3.4556 seviyesinden işlem görüyor.


Dış piyasalarda Çin ekonomisinde yavaşlama sinyalleri, ABD Merkez Bankası'nın faiz artırımı beklentilerinin yanı sıra yurtiçinde siyasi ve güvenlik endişeleri ise TL'de baskı yaşatmaya devam eden diğer unsurlar olarak öne çıkıyor.


Bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Dış piyasalardaki olumsuz hava devam ediyor. Türkiye piyasalarının kapalı olduğu dönemde başlayan satış dalgası dün de devam etti. Türkiye özelinde ise dışarıdaki bu olumsuz havanın yansımasını azaltacak tek bir etken bile bulunmuyor. Kurda bugün yeni zirvenin test edilmesi şaşırtıcı olmayacaktır" dedi.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...