Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Volkswagen, 11 milyon aracını geri çağıracak

Volkswagen, 11 milyon aracını geri çağıracak

Ekonomi Haberleri

Volkswagen bugün yaptığı bir açıklamada egzoz gazı emisyon testlerinde hile yapan yazılım içeren 11 milyon aracı geri çağıraracağını açıkladı

Alman Otomobil üreticisinin yeni CEO'su Matthias Müller firmanın önümüzdeki "birkaç gün" içerisinde yasadışı yazılımın bulunduğu dizel araçları geri çağıracağını söylerken, bazı analistler bunun maliyetinin şirketin skandal için ayırdığı 6.5 milyar dolardan fazla olabileceğini tahmin ediyorlar. Avrupa'nın en büyük otomobil üreticisi Volkswagen, ABD'de dizel araçların emisyon testlerinin sonuçlarını çarpıttığını kabul etmişti.


Almanya Ulaştırma Bakanı aynı manipülasyonun Volkswagen'in satışlarının yüzde 40'ını gerçekleştirdiği Avrupa'da da var olduğunu söyledi. Şirketin 78 yıllık tarihi boyunca karşı karşıya bulunduğu en ciddi kriz olan emisyon skandalı, Volkswagen'in piyasa değerinin üçte birini yitirmesine neden olduğu gibi küresel otomobil sektöründe de şok yaşattı. Krizin Alman ekonomisine de zarar verebileceği belirtiliyor. Volkswagen'in 1,000 üst düzey yöneticisiyle Wolfsburg'da kapalı kapılar ardında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Müller, "Uzun ve zorlu bir yolculuk ve çok sıkı bir çalışma bizi bekliyor" dedi.


Reuters'in gördüğü bir metinde "Yalnızca adım adım ilerleme gösterebileceğiz ve önümüzde birçok engel olacak" ifadelerini kullandı.


Müller, Cuma günü eski CEO Martin Winterkorn'un yerine atanmıştı. Alman resmi yetkililer dün yaptıkları açıklamada Winterkorn hakkında sahtekarlık suçlamasıyla soruşturma başlattıklarını söyledi.


Almanya, dizel emisyonları yasalara uygun bir hale getirmesi için Volkswagen'e 7 Ekim'e kadar süre tanıdı. Volkswagen daha önce yaklaşık 11 milyon aracın egzoz emisyon testlerinde hile yapan bir yazılım içerdiğini belirtmiş, bu araçların 5 milyon adedinin VW, 2.1 milyon adedinin Audi , 1.2 milyonunun Skoda markaları altında satıldığını, 1.8 milyon adedinin iste hafif ticari araç olduğunu belirtmişti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...