7 ayda 10 milyar dolar doğrudan yatırım geldi

7 ayda 10 milyar dolar doğrudan yatırım geldi

Ekonomi Haberleri

Türkiye'ye 7.4 milyarı yabancı sermaye olmak üzere toplam 9.7 milyar dolar yatırım geldi.

Dünyanın yatırım iklimindeki bozulmaya rağmen Türkiye'ye yılın ilk 7 ayında 9 milyar 715 milyon dolar uluslararası doğrudan yatırım girişi oldu. Sadece temmuz ayında gelen tutar 3 milyar 392 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak-temmuz dönemindeki net sermaye girişinin 7.4 milyar doları yabancı sermaye girişi olarak kayıtlara geçti. Bunun 3 milyar doları mali aracı kuruluşların faaliyetleri, 1.3 milyar doları da enerji sektöründen kaynaklandı. Gelen nakit sermayenin yüzde 63'ü Avrupa Birliği ülkeleri, yüzde 24'ü ise Asya ülkeleri kaynaklı oldu. Ekonomi Bakanlığı tarafından da sadece temmuz ayında 18 proje kapsamında 144.5 milyon dolar yatırım öngörüldü. Böylece 2015 yılında belgelendirilen yatırım projesi 146'ya ulaşırken, belge kapsamındaki yatırım tutarı 12.2 milyar dolara ulaştı.
TOPLAMDA 61.6 MİLYAR TL
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yılın ilk sekiz ayında teşvik belgesi düzenlenen yatırımlar tamamlandığında, 61.6 milyar lira yatırım yapılmış, 91 bin 796 kişiye istihdam sağlanmış olacağını söyledi. Bakan Zeybekci, “2014 ve 2015'teki seçimlere rağmen yatırım teşvik verilerindeki bu gelişmeler Türkiye'nin emin adımlarla yoluna devam ettiğini gösteriyor. 1 Kasım'dan sonra yatırım taleplerinde ciddi artış olacaktır” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...