'AVM'ler üretim merkezi ya da fabrika değil'

/ Kaynak: AA
'AVM'ler üretim merkezi ya da fabrika değil'

Ekonomi Haberleri  / AA

Palandöken, yeni AVM'lerin üretim merkezi veya fabrika olmadığını, esnafa zarar verdiğini belirtti.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, yeni AVM'lerin "rant projeleri olduğunu" öne sürdü. AVM'lerin yüksek kira ve yüksek satış politikalarıyla haksız rekabet ortamı oluşturduğunu kaydeden Bayraktar, "Yabancı sermaye perakende piyasasına girmeye ve rant elde etmeye, yerli üretime zarar vermeye devam edecek. Buralar üretim merkezi ya da fabrika değiller" ifadelerini kullandı.


AVM'lerin ihtiyaçtan doğmadığını, yenileri yapılırken, eskilerin işlevsizleştiğini iddia eden Palandöken, "2015 yılı birinci çeyrek rakamlarına göre, Türkiye'de toplam alanı 10 milyon metrekareye ulaşan 344 alışveriş merkezi var. Kiralanabilir alan olarak ölçülen Türkiye'nin perakende yoğunluğu 129 metrekare seviyesine ulaştı. Ankara ise 294 metrekare ile şampiyonluğunu korudu. Henüz alışveriş merkezi olmayan 24 şehrimiz bulunuyor. 2018 yılına kadar yapımı devam eden 77 AVM ile birlikte sayı 421'e, alışveriş alanı ise 12,8 milyon metrekareye ulaşması bekleniyor" değerlendirmesinde bulundu.


Palandöken, AVM'lerin tüketim çılgınlığına neden olarak aile bütçesine zarar verdiğini savunarak, şöyle devam etti:
"Yarının girişimcisini de tezgahtara çeviriyorlar. Gencecik insanları ucuz işgücü olarak kullanıyorlar. AVM konusunda bu kadar ısrarcı olunmasının nedeni, en kolay para kazanma yöntemi ve rant geliri olmasıdır. Bayramda AVM'lere giden aileler hiç ihtiyaçları yokken aile bütçelerini sarsacak derecede alışveriş çılgınlığına kapılıyorlar."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...