Osmanlı konakları Çengelköy'e geldi

Osmanlı konakları Çengelköy'e geldi

Ekonomi Haberleri

Boğaz manzaralı 73 rezidans, 116 konak ve 27 villadan oluşan Çengelköy Park Evleri'nde, rezidanslar 250 bin, konaklar 850 bin dolardan başlıyor

Önder  ÇELİK
William Turner ve Demirland GYG A.Ş.'nin ortak projesi Çengelköy Park Evleri, boğazın tarihî semtlerinden İstanbul Çengelköy'de Osmanlı mimari ve mahalle kültürüne dönüşü başlatmayı amaçlıyor. 65 dönüm arazi üzerinde rezidans, dubleks evler ve villalardan oluşan Çengelköy Park Evleri'nde; 27 villa, 116 çatı ve bahçe dubleksi ile 73 rezidans daire ve butik çarşı bulunuyor. Proje ile ilgili bilgi veren Çengelköy Park Yönetim Kurulu Üyesi İlker Dönmez, Çengelköy Park Evleri ile Osmanlı mahalle kültürünün Çengelköy'de yeniden hayat bulacağını belirterek, projeyle konak kültürünün de yeniden yaşatıldığını vurguladı. Dönmez, projede yer alan 27 villanın fiyatının 1.5 milyon dolardan başladığını, 29 blokta yer alan 116 çatı ve bahçe dubleksinin 850 bin ile 1.250 bin dolar, 73 rezidansın ise 250 bin ile 1 milyon dolar arasında fiyata sahip olduğunu söyledi. Projenin yatırım değerinin yaklaşık 250 milyon dolar olduğunu ifade eden İlker Dönmez, “2013 yılının ikinci yarısında temeli atılan projemizdeki rezidansların Ocak 2016'da, villaların ise Ağustos 2016'da sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor” dedi. Rezidansların yüzde 60'ının, villa ve konakların ise yüzde 40'ının satıldığını belirten Dönmez, projelerine yabancının da ilgi gösterdiğini ve 4-5 tane satış yaptıklarını ifade etti.
Çengelköy Park Evleri'nin Boğaziçi Köprüsüne 4.5 km mesafede, Fatih Sultan Mehmet köprüsüne 9.4 km uzaklıkta, Çengelköy sahiline 1.3 km ve Üsküdar'a 7.2 km mesafesiyle merkezi bir konumda olduğunu belirten Dönmez, “Mecidiyeköy-Altunizade-Çamlıca arasına yapılması planlanan teleferik ile Boğaz teleferik ile geçilebilecek ve Çengelköy'e de kısa zamanda ulaşma imkânına sahip olunacak” diye konuştu. Dönmez, projede; kapalı- açık yüzme havuzları, fitness salonu, Türk hamamı, sauna, buhar odası,  SPA merkezi, squash, basketbol ve yürüyüş parkuru gibi birçok sosyal donatının yer aldığını söyledi. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...