Boşa giden milyonlar!.. Yanlış yatırımlara servet harcandı

Boşa giden milyonlar!.. Yanlış yatırımlara servet harcandı

Ekonomi Haberleri

2000'li yıllarla birlikte yatırım patlamasının yaşandığı Türkiye'de, hayal kırıklığına sebep olan eserler de bulunuyor.

Önder ÇELİK - Yapımına milyonlar harcanan ancak verim alınamayanlar ya boş kalıyor ya da maksadı dışında kullanılıyor. 2. el oto pazarı olan Formula 1 pisti, ters rüzgâr sebebiyle hiçbir takım tarafından istenmeyen Olimpiyat Stadı, heyelanla yerle bir olan Erzurum'daki atlama kuleleri bunlardan bazıları... Sadece bu üç yapıya 500 milyon lira harcandı...

Olimpiyat Stadyumu kâbus oldu
Olimpiyatlara hazırlık için yapılan İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu, Türkiye'deki atıl ve sevilmeyen yapılar arasında yer alıyor. Birçok önemli maça ev sahipliği yapan ve 130 milyon liraya mal olan Olimpiyat Stadı'nda, Galatasaray ve Beşiktaş olmak üzere birçok İstanbul takımı stadyum inşaatları sebebiyle “ev sahibi takım” olarak maç yaptı. Seyirci çekememesi, futbol stadyumu havasında olmaması ve ulaşım problemleri sebebiyle eleştirilen Olimpiyat Stadyumu 2002'de tamamlanmış, 2005'te Liverpool - Milan Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmıştı.

Formula'ya niyet 'ikinci el'e kısmet
Yapıldığı günden bu yana F1 yarışları dâhil birçok etkinliğe ev sahipliği yapan ve halen büyük yarışların devam ettiği İstanbul Park'tan beklenen verim alınamadı. 300 milyon liraya malolan Tuzla'daki F1 pisti, geçtiğimiz aylarda ikinci el oto pazarı olarak hizmete başladı. 2005 yılında bitirilen İstanbul Park bugüne kadar Formula 1 Dünya Şampiyonası, WTCC Dünya Binek Otomobil Şampiyonası, LMES Dayanıklılık Yarışları, MotoGP gibi birçok farklı yarışa ev sahipliği yaptı.

Atlama kuleleri heyelanla göçtü
Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için 2011 yılında Erzurum'un Palandöken ilçesi Kiremitliktepe'de yaptırılan Türkiye'nin ilk ve tek kayakla atlama kuleleri, geçen yıl temmuz ayında yaşanan toprak kayması sonucu yerle bir oldu. Pistler, kullanılamaz hale geldi. 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenen “Universiade” oyunları için yapılan tesisler, yaklaşık 600 milyon liraya malolmuştu. Göçükle yıkılan kuleler için ise yaklaşık 100 milyon lira harcanmıştı.

Vagon fabrikası elde kaldı

Malatya'da mülkiyeti Sümer Holding AŞ'ye ait Vagon Onarım Fabrikası 26 yıldan beri atıl vaziyette bekliyor. Özelleştirme İdaresi yıl başında fabrikanın satışı için ihaleye çıkmış, başvuruda bulunan şirketlerin pazarlıktan çekilmesi üzerine ihale iptal edilmişti. 72 lojman ve 6 blok bulunan fabrika alanını korumak için devlet her yıl binlerce lira harcıyor. Hırsızlık, yangın ve yağmaya karşı güvenlik için son dört yılda 400 bin liranın üzerinde para harcandığı belirtiliyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...