Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kepez'de 23 milyon lira takaslı imar çalışmaları

/ Kaynak: İHA
Kepez'de 23 milyon lira takaslı imar çalışmaları

Ekonomi Haberleri  / İHA

Kepez'de tarihinin en büyük imar takas işleminin gerçekleştiriliyor.

Kepez Belediyesi'nin Fevzi Çakmak ile Kütükçü Mahallelerindeki tapu sorununu çözümüne yönelik ısrarlı çalışmaları, yıllardır çözüm bekleyen 2 mahalle sakinlerini sevindiren sonuca ulaştırıldı. İlçenin kuzeyinde yer alan komşu mahalleleri arasında kalan askeri alan, vakıf arazisi ve 2B arazisi, vatandaşların tapu alamamalarını sonuçluyordu. Kepez Belediyesi Başkanı Hakan Tütüncü'nün kararlı adımları sayesinde, bu sorunlar birer birer çözüme kavuşturuldu.


23 MİLYON LİRALIK TAKAS YAPILDI
Fevzi Çakmak Mahallesi'nde konut parsellerindeki Vakıf mülkiyeti probleminin çözümü olarak, 23 milyon liralık takas işlemi gerçekleştirildi. İlçe tarihinin en büyük takası için, Defterdarlık ile Vakıflar İdaresi arasında her türlü anlaşma zemini oluşturuldu. Vakıflar Genel Müdürlüğü, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığının takas işlemi için anlaşması üzerine, mahalledeki en büyük engel ortadan kaldırılmış oldu.


Fevzi Çakmak ile Kütükçü Mahalleleri'ndeki askeri alan üzerinde yapılan imar revizyonu sayesinde, ölen tapular kurtarıldı, kat artışı sağlandı, okul alanları düzenlendi ve mezarlık alanı genişletildi. Yıllardır süre gelen sorun yumağının 1 yıldır üzerinde çalışılan imar revizyonu ile çözülmesi, Kepez Belediyesi Meclisi'nde oybirliğiyle kabul edildi.


ÖZEL MÜLKİYET PROBLEMİ ÇÖZÜLÜYOR
Askeri alandan gerekli zayiatlar alınarak, kamuya okul alanları, yeşil alanlar kazandırıldı. Kütükçü mahallesinin mezarlık ihtiyacını çözmeye yönelik olarak, mezarlık alanını büyüterek yer kazandırıldı. Askeri alan içindeki özel mülkiyete konut alanları ayrılarak ve yeniden planlayarak, özel mülkiyet sahiplerinin planlama sorunları da çözülüyor. Askeri alandan kamuya kazandırılan sosyal donatı alanlarıyla, Fevzi Çakmak mahallesinde yüzde 60 olan yapılaşma emsallerini yüzde 75'e çıkartılarak, 5 kata kadar kat artış imkanı sağlanacak.


Buradaki küçük parklar birleştirerek büyük park alanları oluşturulacak. Ayrıca okul alanlarını daha dengeli ve ulaşılabilir alanlarda planlanabilecek. Yapılan revizyon ile, çözülemeyen imar uygulaması problemleri de çözülecek. Kütükçü Mahallesinde KS (kat sınırlaması) uygulaması ile bir kat daha yapabilme imkanı sağlanmış oldu. Ayrıca askeri alan içinde daha önce yıkılmış olan gecekondulara ilişkin hak mağduriyeti yaşayanların probleminin çözümünün önü açılmış oldu.


Bu iki mahalledeki askeri alan içinde ölen tapuları dirilterek 120 vatandaşı mutlu ettiklerini belirten Tütüncü, “Artık askeri alanın işlevsiz hali, işlevli hale geldi. Fazlalıklar ortadan kalktı. Bölgenin sosyal donatı ihtiyacını karşıladık. Hemşerilerimizin kat artışına yönelik taleplerini de yerine getirebiliyoruz.” diye konuştu.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...