5 yıl sonra kasap bulamayacağız!

5 yıl sonra kasap bulamayacağız!

Ekonomi Haberleri

Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı; Türkiye'de kasap yetişmediğini, böyle giderse bu meslekte işçi sıkıntısı başlayacağını söyledi

Özellikle Kurban Bayramı dönemlerinde “en çok aranan” meslek grubu olan kasaplık mesleğinin geleceği tehlikede!.. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkan Vekili Osman Yardımcı; Türkiye'de yeni kasap yetişmemesinden dert yakındı. Devletin bir an önce kasaplık mesleğine el atması gerektiğini vurgulayan Osman Yardımcı, “Bugün bir 'kasaplık okulu' açılsın, biz gövdemizi koyarız. Ama böyle bir okul yok. Böyle bir yetiştirici de yok. Zaman zaman çıraklık okuluna giriyoruz ve bakıyoruz ki, orada mesleği bilmeyenler sınav yaptırıyor. Bu olmaz. Tatillerde çocukları kasaplara verelim, kasaplar da onlara hem harçlık versin, hem de mesleği öğrensinler istedik. Bu da kabul görmedi. 'Kasaplık bilekte altın bileziktir' dedik, yine gönderen olmadı. Böyle giderse 5 yıl sonra işçi bulunamaz. Sadece baba mesleğini devam ettirenler çalışıyor” diye konuştu. Türkiye'de Kasaplar Odası Federasyonu'nun bu işin ilmine hakim olduğunu belirten Yardımcı, şöyle devam etti: “En kötü kasabımız bile, teori okumuştan daha iyi. Çünkü pratikte mesleği yaparak yetişiyor. Çıraklık okuluna verdiğiniz öğrenci nasıl yetişecek? Et doğramasını bilecek mi? Hayır. Sadece teorik dersleri alacak. En güzel sistem, dükkanlarda yetiştirilen kesicilerdir. Bugün ben koyunu almasını, kesmesini, satmasını da biliyorum. Kasaplık işte bu.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...