Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Taş: Kentte ekonomi durdu

/ Kaynak: AA
Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Taş: Kentte ekonomi durdu

Ekonomi Haberleri  / AA

Esendere ve Üzümlü sınır kapılarıyla Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nda terör saldırıları nedeniyle geçici olarak hizmetlerin verilemedi.

Hakkari'de terör saldırıları sebebiyle sınır kapıları ve havalimanının hizmet verememesi kent ve bölge ekonomisini olumsuz etkiledi.


Hakkari'nin üretim ve ticaretteki cazibesini arttıran Türkiye-İran sınırındaki Esendere Sınır Kapısı ve Türkiye-Irak sınırındaki Üzümlü Sınır Kapısı'nın Ağustos ayında, Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nın ise açıldıktan 35 gün sonra terör örgütü PKK'nın bölgedeki saldırıları dolayısıyla geçici olarak kapatılması kentte ekonomiyi adeta durma noktasına getirdi.


Yaşanan gelişmeler, cazip teşviklerle kente yatırım yapmayı planlayan yatırımcıların projelerini askıya almasına sebep olurken, sermaye göçüne de yol açıyor. 


Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Taş, AA muhabirine, Esendere ve Üzümlü sınır kapılarından Çözüm Süreci'nde ciddi ihracat yapıldığını anlattı.


Hakkari'nin geçen yıl Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki 14 il içerisinde ihracatta ilk sırada bulunduğuna vurgu yapan Taş, Temmuz ayından sonra bölgedeki çatışma ortamı dolayısıyla birinciliği Malatya'ya kaptırdıklarını söyledi.


Çatışmaların yaşandığı bölgelerde sermaye göçünün yaşanabileceğini vurgulayan Taş, çatışma ortamının son bulması temennisinde bulundu.


Kentte sosyal hayat ile ekonominin durma noktasına geldiğine değinen Taş, şöyle dedi:
"Kentte ekonomi durdu, hayat durdu. İnsanlar tedirgin, insanlar kuşkulu, insanlar 'Bugün nerede bir bomba patlayacak' kaygısı içinde. Kimler ölecek, kaç kişi ölecek, kaç cenaze gelecek, kaç cenaze gidecek? Kaygısı bu. Sosyal hayat bitti, ekonomi tam durma noktasında. Diğer bölgelere göre Hakkari çok ciddi bedeller ödüyor. İlimizde hayvancılık gelişmişti. Çok ciddi projeler sunuluyordu. Meralarımız 5 milyon küçükbaş hayvana ev sahipliği yapabilecek kapasitedeydi."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...