Döviz artışı emlak piyasasını canlandıracak

Döviz artışı emlak piyasasını canlandıracak

Ekonomi Haberleri

İZEKO Başkanı Mesut Güleroğlu, döviz kurlarındaki hızlı yükselişin konut satışlarında patlama yaşatmasını beklediklerini söyledi.

Euro ve dolardaki artışın konut satışlarına ve kira fiyatlarına olumsuz yansımadığını ifade eden İzmir Emlak Komisyoncuları Odası (İZEKO) Başkanı Mesut Güleroğlu, "İzmir'de artık eskisi gibi herkesin dövizle yer kiralamadığını görüyoruz. Bu şekilde kiralama yolunu seçenler de yurtdışı bağlantılı kişi veya kuruluş olduğu için çok sıkıntı yaşanmıyor. Doların ateşinin yakın zamanda düşeceğini düşünüyorum. Şu anda piyasaya yansıyan, rahatsız edici bir durum yok. İzmir piyasasında rahatsızlık yaşanmadı diyebiliriz. İnşaat sektöründe maliyetler yükseldi. Ancak demir ve çimentoda fiyatlar düşme eğiliminde. İnşaat sektörünün hammaddeleri burada olduğu için avantajlıyız. Sadece lüks ürünlerin tüketiminde maliyetler yaklaşık yüzde 30 artıyor. Çünkü bu ürünler yurtdışı kaynaklı" dedi.


SEKTÖR CANLANACAK

Başkan Güleroğlu, "Bilindiği üzere altın ve dövizin ateşi çok yüksek. Yatırımlardan elde edilen kazançların gayrımenkule dönmesini bekliyoruz. Dolar ve Euro'ııun yükselişi sektörümüze olumlu yansıyacaktır. Yaklaşık 4 ay önce de böyle bir durum yaşanmış ve sektör hareketlendi. Satışlarda yüzde 12 artış yaşandı. Hükümetin piyasalar içerisinde istikran sağlaması noktasına geldiğine gayrimenkulde ciddi artışların yaşanmasını bekliyoruz. Şu an gayrimenkul almanın tam zamanı. Fiyatlar çok uygun" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...