Yabancı yatırımlarda 101 ayın rekoru geldi

Yabancı yatırımlarda 101 ayın rekoru geldi

Ekonomi Haberleri

Yabancıların gelişmekte olan ülkelerden çıktığı, arka arkaya seçimlerin yapıldığı ve terörün arttığı bir süreçte Türkiye rüşdünü ispatladı

Türkiye'de 2014 yılının başlarından beri pompalanmaya çalışılan olumsuz senaryolar, gelen iyi verilerle iflas ediyor. Uluslararası doğrudan yatırım girişi, bu yılın temmuz ayında 3 milyar 392 milyon dolar olarak gerçekleşirken, bu rakam aylık bazda, 2007 Ocak'tan bu yana en yüksek seviye oldu. Ekonomi Bakanlığı verilerine göre uluslararası doğrudan yatırım girişi, bu yılın ocak-temmuz döneminde ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artışla 9 milyar 715 milyon dolara ulaştı. Büyüme oranlarının mütevazı seyrettiği, doların ve faizin tırmandığı, yabancıların gelişmekte olan ülkelerden çıktığı, içeride arka arkaya seçimlerin yapıldığı bir süreçte yatırım girişinin yükselmesi, Türkiye'nin gücünü de ispatlamış oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yülek, bu yılın temmuz ayındaki doğrudan yatırım girişinin memnuniyet verici olduğunu belirterek, bunun bölgedeki jeopolitik gelişmeler, ülkede yükselen terör ve seçim atmosferine rağmen Türk ekonomisine ve geleceğine duyulan güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi. Öte yandan uluslararası yatırımcıların Türkiye'deki şirketleri ile gerçekleştirdikleri transferleri içeren sermaye girişi temmuzda 3 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Bunun 2 milyar 200 milyon dolarlık kısmı mali aracı kuruluş faaliyetlerinden kaynaklandı. Yülek, seçimlerden sonra güçlü bir siyasi ortamın sağlanması ve bölgedeki sorunların hafiflemesi durumunda Türkiye'ye sermaye girişlerinin daha da artacağını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...