Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

“E-Devlet” 20 milyon kişiye hizmet veriyor

“E-Devlet” 20 milyon kişiye hizmet veriyor

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin, 2008 yılında 22 pilot kamu hizmetiyle başlatılan e-Devlet uygulamasının 20 milyon kullanıcıya ulaştığını söyledi

B20 Türkiye Dijital Ekonomi Konferansı'nda konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, 2008 yılında 22 pilot kamu hizmeti ile başlatılan e-Devlet Kapısı uygulamasının bugün 197 kurumun verdiği bin 299 elektronik devlet hizmetine dönüştüğünü belirterek, “e-Devlet'ten bugün 20 milyon kayıtlı kullanıcı faydalanmaktadır” dedi. Bilgin, Türkiye'de 2008 yılında 6 milyon civarında olan genişbant internet abonesi sayısının da Ağustos 2015 sonu itibarıyla 47 milyona yaklaştığını kaydetti. Konferansta konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, 2005'te 1 milyar olan internet kullanıcı sayısının şu anda 3 milyarı aştığını hatırlatarak, hâlihazırda internete dünya nüfusunun yarıdan çoğunun hiç erişiminin olmadığını aktardı. Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes ise dijital ekonominin Türk ticari hayatında süratle yaygınlaşması gerektiğini söyledi. B20 Dijital Ekonomi Konferansı'nın “e-Ticaret Devrimi” oturumunda konuşan Vestel CEO'su Turan Erdoğan, dünya genelinde 500 şirketle görüştüklerini ve bunların 4-5 tanesi ile önemli işbirlikleri dünşündüklerini söyledi.
ZENGİN-FAKİR UÇURUMU AÇILACAK

B20 konferansına Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin (ortada), TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran-Symes (sağda) ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu (solda) katıldı. Hisarcıklıoğlu, gelecekte zengin ülkelerle gelişmekte olan ülkeler arasındaki gelir düzeyi farkının daha da açılacağını söyledi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...