Dubai'de ithalat ve ihracat için İslami banka girişimi

/ Kaynak: AA
Dubai'de ithalat ve ihracat için İslami banka girişimi

Ekonomi Haberleri  / AA

Dubai'de, dünya genelinde ihracat ve ithalat için uluslararası İslami banka kurulması amacıyla bir komisyon oluşturulacak

Dubai İslam Ekonomisini Geliştirme Merkezi, İslami hükümlere uygun ithalat ve ihracat için uluslararası banka kurmak amacıyla uzmanlardan oluşan bir komisyon oluşturulacağını duyurdu.


Merkezden yapılan yazılı açıklamada, bu adımın, "İslam Ekonomisinin Başkenti Dubai" girişiminin İslami finans sektörünü güçlendirme ve bu hayati sektör ile helal sanayi, ticaret ve yatırımla ilgilenen tüm diğer sektörlerin bütünleşmesini sağlama hedeflerinden biri olduğu belirtildi.


Açıklamada, kurulması planlanan yeni bankanın, İslami sigortacılık ile bankacılık sektörleri aktiflerinin başını çektiği, günümüzde 1,81 trilyon dolar olan ve 2020'de 3,25 trilyon dolara çıkması beklenen İslami finans sektörüne uluslararası talep artışından istifade etmek olduğu kaydedildi.


Açıklamada, İslami bankaların aktiflerinin 1,34 trilyon dolar olduğu ve 2020 yılında 2,6 trilyon dolara ulaşması beklendiği ifade edildi.


Merkezin açıklamasında, piyasada yapılan bağımsız araştırmaya göre, kurulması planlanan yeni bankanın ekonomik fizibilitesinin doğrulandığı ve bankaya güçlü talep olmasının beklendiği aktarıldı.


Dubai'deki Ekonomik Kalkınma Dairesi Genel Müdürü ve Dubai İslam Ekonomisini Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Sami el-Kamzi de çalışmanın, İslam hükümlerine uygun ithalat ve ihracat bankası kurmayı hedeflediğini kaydetti.


Kamzi, söz konusu bankanın küresel ticaret akışını desteklemeye, mal ticareti yapan kurum, kuruluşlara yeni ve yenilikçi ticari finans çözümleri sunmaya odaklanan birinci sınıf finansal bir kurum olmasının amaçlandığını belirtti.


Kurulması durumunda bankanın, dünyada kendi türünde bir ilk olacağını ifade eden Kamzi, sermayesini oluşturmada birinci derecede özel sektör yatırımcılarını esas alacağını ifade etti.


Dubai İslam Ekonomisini Geliştirme Merkezi, Dubai'nin İslam ekonomisinin başkenti olması konumunu destekleme ve kökleştirme hedefiyle 2013'te kuruldu. Merkez, finans dünyasının 7 temeli üzerine kurulu ve bunlar sanayi, helal sanayi, turizm, dijital altyapı, sanat, bilgi ve İslami standartlardan oluşuyor.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...