Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gazprom'dan Türk Akımı açıklaması

/ Kaynak: AA
Gazprom'dan Türk Akımı açıklaması

Ekonomi Haberleri  / AA

Miller, 'Türk Akımı için hükümetlerarası sözleşme metninin hazırlanması için çalışmalar sürüyor. Hiçbir faktör çalışmalarımızı etkileyemez' dedi.

Rus enerji devi Gazprom'un Üst Yöneticisi (CEO) Aleksey Miller, son dönemde yaşanan siyasi gelişmelerin Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesini etkilemeyeceğini belirtti.


Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'ın haberine göre, Miller, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı projesinin hükümetlerarası sözleşme metni için çalışmaların devam ettiğini söyledi.


Miller, son dönemde Suriye'de yaşanan siyasi gelişmelerin projeyi etkileyip etkilemeyeceğinin sorulması üzerine, "Türk Akımı için hükümetlerarası sözleşme metninin hazırlanması için çalışmalar sürüyor. Hiçbir faktör çalışmalarımızı etkileyemez"" dedi.
Gazprom, dün Türk Akımı'nın daha önce planlandığı gibi 63 milyar metreküplük kapasiteye sahip olmayacağını, bunu 32 milyar metreküpe indirme kararı aldığını açıklamıştı.


Miller, yaptığı açıklamada, Rus gazını Baltık Denizi'nden Avrupa'ya taşıyacak Kuzey Akım-2 projesinin geliştirilmesi nedeniyle böyle bir karar alındığını belirtmişti.


Rus Enerji Bakanı Aleksandr Novak da Anadolu Ajansına yaptığı açıklamada, "Biz şu aşamada Türk Akımı'nın iki fazından bahsediyoruz. Bunun toplam kapasitesi de 31,5 milyar metreküp doğalgaz olacak. Projenin ilk kısmı 15,75 milyar metreküplük bir kapasiteye sahip olacak ve sadece Türkiye'yi besleyecek. Planladığımız ikinci kısım, kalan kapasiteyi Güneydoğu Avrupa'ya aktaracak" ifadelerini kullanmıştı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...