Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Petrol bir yıl daha 50 dolar seviyelerinde kalacak'

/ Kaynak: AA
'Petrol bir yıl daha 50 dolar seviyelerinde kalacak'

Ekonomi Haberleri  / AA

IHS Uluslararası Enerji Danışmanlığı Şirketi Başkan Yardımcısı Yergin, 'Gelecek yıl da petrolün 50 dolar seviyelerinde seyredeceğini düşünüyorum' dedi.

Pulitzer ödülü sahibi ve IHS Uluslararası Enerji Danışmanlığı Şirketi Başkan Yardımcısı Daniel Yergin, şu an düşük petrol fiyatlarının hakim olduğu bir dönemden geçildiğini belirterek, "Önümüzdeki birkaç yıl içinde petrolün varil fiyatı 100 dolar seviyelerine kadar yükselmeyecek ve gelecek yıl da petrolün fiyatı 50 dolar seviyelerinde seyredeceğini düşünüyorum" dedi.


AA muhabirinin sorularını cevaplayan Yergin, İran'ın, küresel enerji piyasasında kaybettiği pazarlarda, özellikle Asya pazarında tekrar etkin olmak istediğini söyledi.


İran'ın piyasadaki yerini almak için sıkı bir mücadele vereceğini kaydeden Yergin, "Bu da demek oluyor ki petrol üreten ülkelerin pazar payına sahip olma mücadelesi devam edecek. Ayrıca petrol üreten ülkeler, piyasada rekabeti artıracağından petrolün varil fiyatının tekrar 100 dolar seviyelerine yükselmesini istemeyeceklerdir. Önümüzdeki birkaç yıl içinde petrolün varil fiyatı 100 dolar seviyelerine yükselmeyecek ve gelecek yıl da petrolün varil fiyatının 50 dolar seviyelerinde seyredeceğini düşünüyorum" ifadesini kullandı.


Yergin, ABD'nin petrol ihraç yasağına ilişkin soruyu cevaplarken, bu yasağın 1970'lerde başladığını hatırlatarak, yasağın kaldırması gerektiğini kaydetti.


Enerjide kaynak kullanımına ilişkin soru üzerine, gelecek 20 yılda hidrokarbonun birincil enerji kaynağı olarak kullanılacağını aktaran Yergin, "Kömür, petrol ve doğalgaza olan talep artmaya devam edecek. Yenilenebilir enerji kurmak için gerekli masraflar düşecek ve yenilenebilir enerji kullanımı artacak. Ülkeler, iklim değişikliği politikalarını teşvik etmeye devam edecek. 2030'lu yıllara gelindiğinde enerji kaynaklarının kullanımda kömür, petrol ve doğalgaz arasında liderlik mücadelesi yaşanacak. Fakat 2040'ta doğalgaz birincil enerji kaynağı olacak" diye konuştu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...