'Aracı kurum karları ilk yarıda, 1999'dan bu yana en yüksek seviyede'

/ Kaynak: İHA
'Aracı kurum karları ilk yarıda, 1999'dan bu yana en yüksek seviyede'

Ekonomi Haberleri  / İHA

TSPB Başkanı İlhami Koç, yılın ilk yarısında sektörün net karının, 1999 yılından bu yana en yüksek tutara çıktığını bildirdi.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç, yılın ilk yarısında sektörün net karının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81 yükselerek 306 milyon liraya ulaştığını ve 1999 yılından bu yana en yüksek tutara çıktığını bildirdi.


TSPB Başkanı Koç, Sermaye Piyasasında Gündem dergisinin ekim sayısında sektörün ilk yarı finansal sonuçlarını değerlendirdi.


Bu yılın ilk yarısında aracı kurumların karında önemli bir artış olduğunu belirten, Koç "Sektörün net dönem karı, gelirlerin giderlerden daha hızlı artmasıyla, bir önceki yıla göre yüzde 81 artarak 306 milyon liraya ulaştı. Bu rakam, verileri derlediğimiz 1999 yılından bu yana ulaşılan en yüksek tutar" ifadelerini kullandı.


Koç, aracı kurum gelirlerindeki artışın arkasındaki en önemli etkenin kaldıraçlı alım-satım faaliyetleri olduğuna değinerek, yatırımcıların kaldıraçlı alım-satım işlemlerinin riskleri hakkında bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.


Kaldıraçlı alım-satım işlemlerinin, her eve kolaylıkla girebilen, 24 saat işlem yapılan ve fiyatların dünyanın her tarafından yatırımcıların katılımıyla oluştuğu bir elektronik platform olduğunu aktaran Koç, bununla birlikte bu platformların, küçük yatırımcıların yüksek kaldıraç nedeniyle sıkça zarar ettiği riskli bir alan olduğunun altını çizdi.


Koç, geçen sürede yaşananların bu konuda yeni düzenlemelere ihtiyaç olduğunu gösterdiğini belirterek, değerlendirmesine şöyle devam etti:

"Birlik bünyesinde ayrı bir çalışma komitesi oluşturmuş ve görüşlerimizi Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile paylaşmıştık. Kurul tarafından yayınlanan yeni taslaklar, Birlik olarak bizim görüşlerimizin de dikkate alındığı bazı tedbirler öngörüyor."
SPK, iki tebliğin tezgahüstü türev işlemler ve kaldıraçlı işlemlerle ilgili hükümlerinde değişiklik yapılması amacıyla hazırladığı taslakları 1 Ekim 2015 tarihinde yayımlamıştı.

Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...