HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Paşabahçe el işleri prenses çeyizi oldu

Kaynak:
Paşabahçe el işleri prenses çeyizi oldu

Ekonomi Haberleri  / 

Paşabahçe, Körfez ülkelerinin prenslerinden de büyük talep gördü.

Canan ERASLAN DENİZLİ

Türkiye'de cam bir kültür. Denizli Cam'da tamamen el işçiliği ile üretilen ve bugün bile tek tek, 'üflenerek' şekil verilen cam eserler, dünyanın 140 ülkesine ihraç ediliyor. Son dönemde el emeği göz nuru eserleri mağazalarda ön plana çıkaran, İtalya'nın Milano mağazasının büyük ilgi görmesi üzerine, yurt dışında hızlı büyümeye karar veren Paşabahçe'ye 'mağaza' teklifiyle gelen çok sayıda ülke var. Gerek Milano gerek İstanbul mağazaları, Suudi Arabistan'dan gelen prenseslerin uğrak yeri olduktan sonra Katar, Dubai, Mısır gibi ülkeler de Paşabahçe'nin radarına girdi. Tasarım ve modanın şehri Milano'da nisan ayında açılan mağazanın başarısından etkilenerek yurt dışında büyüme kararı aldıklarını söyleyen Paşabahçe Mağazaları Genel Müdürü Esra Tokel, 13 ülkede 44 tesisle üretim faaliyetlerini sürdüren Şişecam Topluluğunun, Paşabahçe mağazaları olarak 5 yıllık planları dahilinde, “her yıl yeni bir ülkede yer almak” gibi bir hedefleri bulunduğunu, yurt dışı mağazalarını franchising yöntemi ile açacaklarını söyledi. 
OSMANLI'DAN YENİ SERİ
Paşabahçe mağazalarının satışa sunduğu tüm el imalatı ürünlerin üretimini gerçekleştiren ve Paşabahçe mağazalarının küresel hedeflerinde önemli bir işlevi olan Denizli Cam Fabrikası'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen Paşabahçe Mağazaları Genel Müdürü Esra Tokel, hem şirketin gelecek hedeflerinden bahsetti hem de hazırlıkları büyük hızla süren yeni koleksiyonlarıyla ilgili bilgileri paylaştı. Paşabahçe mağazaları olarak yeni gelişim alanlarını, ev yaşamı için fikirler ve öneriler ile birlikte kültür ve tasarım olarak belirlediklerini ifade eden Esra Tokel, “Paşabahçe mağazalarımız iki yılda bir yeni koleksiyonlarla zenginleşiyor. Cam tutkunlarının merakla beklediği tarih-kültür-cam koleksiyonlarının yenisini tamamlamak üzereyiz. Tarih-kültür-cam koleksiyonlarının ilk teması olarak çıkan Osmanlı Koleksiyonu'nu yeni bir seri ile zenginleştireceğiz. Osmanlı Koleksiyonu'na Saray Mutfağı serisini ekleyeceğiz. Hazırlıklarımız bitmek üzere. Onu da yakın zamanda mağazalarımızda sunmayı planlıyoruz” dedi. 
Paşabahçe el işleri prenses çeyizi oldu

VENEDİK'TEN GELDİ
Çeşm-i Bülbül... Yani 'bülbülün gözü' isimli bu sanat, 1800'lü yıllardan bu yana Türkiye'de... 18. yüzyıl sonunda III. Selim, Mevlevi dervişi Mehmet Dede'yi cam tekniklerini öğrenmesi için Venedik'e gönderince ortaya çıkmış bir cam işleme sanatı. Mehmet Dede, opal cam tekniğini öğrendiği Venedik'ten dönüşte Beykoz'da bir atölye açarak bu sanatı uygulamaya başlamış. 2 milimlik lacivert ve opak beyaz renkli cam çubukların, beyaz cama monte edilmesiyle gerçekleşiyor.
Zevk-i Selim çok sevildi sırada 'Saray Mutfağı' var


Paşabahçe'nin tarih-kültür-cam koleksiyonları, bu coğrafyanın zengin kültürünün cama işlenmesi anlamına da geliyor. Bu çerçevede yer alan 'Limited Edition' ürünlerin fiyatları 350 TL ile 4 bin TL arasında değişiyor. Her eserde 2 bin adedi geçmeme gibi bir kuralı olan Paşabahçe, koleksiyonlara yeni eserler ekleyerek büyütüyor. Osmanlı Koleksiyonu içerisindeki eser sayısı büyük ilgi üzerine 200'ü aştı. Alanında çok ünlü tasarımcıların eserlerinin de yer aldığı koleksiyonlar arasında en çok beğenilenler, Osmanlı serisi dışında Zevk-i Selim ve Camda Sanatlı Yazı sıralanıyor. Yakında 'Saray Mutfağı' serisi de, kültürü camla yoğuran bu sanat eserleri arasına girecek. 



Ekonomi
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...