Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mevzuata uymayan bankaya ceza yolda

Mevzuata uymayan bankaya ceza yolda

Ekonomi Haberleri

Kredi sistemi ve faiz uygulamaları gibi “tüketici haklarını doğrudan ilgilendiren” konularda uygunsuzluk yapan bankalara ceza kesilecek

Osman ÇOBANOĞLU ANKARA
Gümrük ve Ticaret Bakanından bankalara mevzuat tavsiyesi geldi. Geçtiğimiz aylardan beri bankaları tüketici hakları konusunda takibe alan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, bu yıl sonuna kadar yaklaşık 30 bankanın incelemesini bitirecek. Bu incelemelerde kredi şartlarında, kredi kefalet sisteminde ve faiz uygulamaları gibi konularda uygunsuzluk tespit edilenlere ceza kesilecek. Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşcı, “Bankalar bir anlamda bunu rehberlik hizmeti olarak görsün. Cezalandırma olarak değil. Yani yeni mevzuata uyum konusunda biz rehberlik etmeye çalışıyoruz” dedi. Bankaların tüketici haklarını koruma, sözleşmelerde olması gereken unsurlar, eksiklikler, hakların teslimi gibi konularda incelendiğini anlatan Bakan Aşçı, şöyle devam etti: “30 civarı banka inceleniyor. Bitenler arasında cezaya muhatap olacaklar var. Bankaların hepsinden mutlak surette ceza alınacak anlamına da gelmez bu.  Tüketici kanunumuz yürürlüğe girdikten sonra birçok detay düzenlendi. Yeni mevzuata uyum konusunda yol göstermeye çalışıyoruz.”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...