Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çeyrek altın kaç lira oldu?

Çeyrek altın kaç lira oldu?

Ekonomi Haberleri

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 109,55 lira oldu.

Serbest piyasada 109,20 liradan alınan 24 Ayar Külçe Altının gramının satış fiyatı 109,55 lira oldu. 

Altın, yatırımcıların dikkatlerini Fed`in faiz artırımının zamanlamasına çevirmeleri ile birlikte 7 haftanın en yüksek seviyesine çıktı. Altının onsu 1.166 doları gördü, 1 günde 5 lira birden artan çeyrek altın ise 180 lirayı buldu.

İstanbul Kapalıçarşı'da kapanışta 719liradan alınan Cumhuriyet Ata Lira 732 liradan, 99,37 liradan alınan 22 Ayar Bilezik (Gr) 106,95 liradan, 692 liradan alınan Tam Ziynet 713 liradan, 345 liradan alınan Yarım Ziynet 359 liradan ve 173 liradan alınan Çeyrek Ziynet 180 liradan satıldı. 

Altın, Barclays Plc'nin, Fed'de politika yapıcıları arasında faiz kararı konusundaki bölünmenin faiz artırımı ihtimalinin düşük olduğu anlamına geldiğini kaydetmesinin ardından, yatırımcıların Fed'in bu yıl faiz artırımı ihtimalini değerlendirmeleri ile birlikte, yedi haftanın en yüksek seviyesine çıktı.

Altının onsu 0.9 yükselişle ons başına 1,166 dolara çıkarak .24 Ağustos'tan bu yana en yüksek seviyesine ulaşırken, yurt içinde de altın fırladı.
 
ÇEYREK 5 LİRA BİRDEN ARTTI
Kapalıçarşıda gram altın yüzde 1.02 artışla 109 liradan satılırken, çeyrek altın ise yüzde 2.60 artışla 179.90 liradan satılıyor. Çeyrek altın cuma günü 175 liradan satıştaydı.

Sydney'de CMC Markets analisti Ric Spooner, "Piyasalar, Başkan Yardımcısı Fischer'in haftasonundaki yorumlarına rağmen, Fed'in Aralık ayında faiz artırımna gideceğine ilişkin şüpheleri fiyatlamaya devam ediyor," dedi ve "Altın 1,170 dolardaki Ağustos ayı zirvesi ve 1,177 dolar civarındaki 200 günlük hareketli ortalama seviyelerinde direnç oluşturuyor. Fiyatların bu direnci aşabilmesi için Fed'in duruşunda gerçek bir değişiklik gerek" şeklinde görüş bildirdi.

ALTININ GRAMI 110 LİRAYI AŞTI
Altının gram fiyatı, dolar kurundaki sakin seyre karşın uluslararası piyasalarda ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle 110 liranın üzerine çıktı.


Geçen hafta küresel piyasalarda artan risk iştahının etkisiyle dolar diğer para birimleri ve emtialar karşısında düşüşe geçerken, yurt içinde dolar/TL'deki düşüşün etkisiyle altının gram fiyatı 106 liranın altına kadar gerilemişti.


Bugün dolar/TL'nin sınırlı da olsa yükseliş eğilimi ve uluslararası piyasada doların emtialar karşısındaki gerilemesinden destek bulan altının ons fiyatındaki yükselişle altının gram fiyatı 110,22 liraya kadar yükseldi. Dolar/TL'nin 2,95 seviyelerinden 2,92'ye gerilemesi nedeniyle yükselişi sınırlanan altının gram fiyatı, 110 liranın üzerinde tutunamasa da yükseliş isteğini koruyarak 109,62 lira seviyelerinde dengelendi.


Analistler, altının ons fiyatının diğer emtialar ile birlikte yükselişini devam ettirdiğini ve son 1,5 ayın en yüksek seviyesi olan 1.169 dolara kadar çıktığına dikkati çekerek, 1.170 dolar direncinin kırılması durumunda alımların güçlenebileceğini kaydediyor.
Dolar/TL'de ise geçen haftaki hızlı düşüşün düzeltmesi ile 2,96 seviyelerinin görüldüğünü aktaran analistler, piyasalarda veri gündeminin zayıf olması nedeniyle iç dinamiklerin öne çıktığını ve 2,92 desteği seviyelerinde dengelenme görülebileceğini tahmin ediyor.


Analistler, altının onsu ve dolar/TL'deki cari fiyat seviyelerin teknik olarak kısa vadede kritik olduğunu ifade ederek, bu nedenle yurt içinde altının gram fiyatında sert ve dalgalı bir seyir izlenebileceğini, 110,50 lira seviyesinin direnç, 108,00 lira seviyesinin destek konumunda olduğunu dile getiriyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...