Evden evede “korsan”a 200 milyon lira gidiyor!

Evden evede “korsan”a 200 milyon lira gidiyor!

Ekonomi Haberleri

İSTEEND Yönetim Kurulu Başkanı Davut Ukan, yılda 100 bini aşkın ev veya ofis eşyasının taşındığını ve bunun en az 70 bininin kayıt dışı olduğunu söyledi

İstanbul Evden Eve Nakliyeciler Derneği (İSTEEND) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Ukan, nakliye sektöründe ciddi bir düzensizliğin olduğunu ve bazı “korsan” firmaların bu işten büyük paralar kazandığını belirterek, “Sadece, ticari amaçla ev ve büro eşyası taşımacılığı yapanlara verilen yetki belgesi olan K-3'e sahip firmalar sistemde kayıtlıdır. Tayinlerin en yoğun yaşandığı aylar temmuz, ağustos ve eylül olduğundan bu dönemde gerek şehir içi gerekse şehirlerarası evden eve, bürodan büroya eşya taşıma işleri artmaktadır” dedi. Yılda 100 bini aşkın ev veya ofisin eşyasının firmalar tarafından taşındığını ifade eden Ukan, şunları kaydetti: “Bunun en az 70 bini kayıt dışıdır. Bir ev ya da ofisin eşyalarının taşıma bedeli ortalama 3 bin liradan hesaplandığında, yılda 200 milyon liradan fazla paranın kayıt dışı çalışan kişilere ödendiği ortaya çıkmaktadır.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...