EPDK'dan 3 şirkete 883 bin lira ceza

/ Kaynak: AA
EPDK'dan 3 şirkete 883 bin lira ceza

Ekonomi Haberleri  / AA

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulunca (EPDK), 3 akaryakıt dağıtım şirketine, toplam 883 bin 755 lira idari para cezası verildi.

EPDK'nın konuya ilişkin kararları Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.


Buna göre, tağşiş veya hile amacıyla akaryakıta katılabilecek ürün bulundurulması, sahip olunan lisansın verdiği haklar dışında faaliyet gösterilmesi, kanuna karşı hile veya gerçek dışı beyanda bulunulması gibi nedenlerle yazılı savunmanın tanınan sürede yapılmaması sebebiyle üç şirkete toplam 883 bin 755 lira idari para cezası verildi.


Otomasyon sisteminin çalışmadığının tespit edilmesi, dağıtıcı lisansı olmadan çok yüksek miktarda akaryakıt satışı yapılması, sahte fatura ile satış, dağıtıcısı dışında akaryakıt ikmali ve kullanıcılar haricinde yeniden satış amaçlı akaryakıt satışı yapılması gibi nedenlerle 18 şirket hakkında da soruşturma açılması kararlaştırıldı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...