HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Fed, 'Bej Kitap' raporunu yayımladı

Kaynak: AA
Fed, 'Bej Kitap' raporunu yayımladı

Ekonomi Haberleri  / AA

Fed, ABD iş dünyasının nabzını tuttuğu araştırması "Bej Kitap"ın ekim sayısını yayımlandı.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) "Bej Kitap" raporu, ülke ekonomisinin güçlenen dolardan olumsuz etkilendiğini ortaya koydu.

Fed, Amerikan iş dünyasının nabzını tuttuğu araştırma raporu "Bej Kitap"ın ekim sayısını bugün yayımladı.

Ağustos ortasından eylül sonuna kadarki dönemi kapsayan rapora göre, ekonomik aktivite, neredeyse tüm bölgelerde artış gösterdi. 

Bankanın 12 bölgesel şubesinin görev alanlarındaki ekonomik faaliyetlerle ilgili tespitlerin yer aldığı raporda, New York, Şikago, Philadelphia, Cleveland, Atlanta ve St. Louis bölgeleri "sınırlı", Minneapolis, Dallas, ve San Francisco bölgeleri ise "ılımlı" büyüme gözlemlendiği belirtildi.

Fed'in Kansas City şubesi ise ekonomik aktivitenin azaldığını bildirdi. 

Bununla birlikte, raporda "güçlü doların bazı bölgelerde sanayi ve turizmi olumsuz etkilediğine" işaret edilirken, enerji sektöründeki zayıflığın da devam ettiği kaydedildi.

Ayrıca, Dallas bölgesindeki bazı enerji şirketlerinin işçilerin bir bölümünü işten çıkarmalarına karşın işgücü piyasasındaki iyileşmenin ülke genelinde sürdüğü ifade edildi. 

Öte yandan, rapora göre, inşaat faaliyetleri birçok bölgede iyileşirken, ev fiyatları ve satışları artmaya devam etti. Raporda, aynı zamanda çoğu bölgede yükselen kredi talebinin bankacılık sektörünü olumlu etkilediği tespitine yer verildi. 

Bej Kitap'ta yer alan veri ve analizler, Fed'in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) tarafından kullanılıyor. 

FOMC'nin bir sonraki toplantısı 28-29 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek. 

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...