Kamuda statü değiştiren çalışan 'ikramiye' alacak

Kamuda statü değiştiren çalışan 'ikramiye' alacak

Ekonomi Haberleri

Kamuda işçiyken memur statüsüne geçip kıdem tazminatı almayanların önceki çalışma sürelerinin emekli ikramiyesi hesabında dikkate alınması onaylandı

Kamuda işçiyken memur statüsüne geçip kıdem tazminatı almayanlara Maliye Bakanlığı'ndan iyi haber geldi. Bakanlık, bu kişilerin işçilikte geçen çalışma sürelerinin emekli ikramiyesi hesabında dikkate alınması talebi ile ilgili olumlu görüş bildirdi. Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, söz konusu kaybın ortadan kaldırılması için konuyu toplu sözleşme masasına taşıdıklarını ifade etti. Tonbul, şunları kaydetti: “Girişimlerimiz çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan (SGK) konuyla ilgili görüş istedik. SGK konuyla ilgili Maliye Bakanlığı'na görüş sordu. Maliye Bakanlığı görüşünde 'iş sözleşmesinin işçi tarafından fes edildiğine yönelik olarak kesin bir olguya dayanılmadığı sürece, statü değişikliğiyle kıdem tazminatı ödenmeksizin aynı kamu kurumunda görev yapmaya devam edenlerin işçilik sürelerinin emekli ikramiyesi hesabında dikkate alınacağı' şeklinde olumlu görüş bildirdi. Bu görüş hak kayıplarının giderilmesi açısından sevindirici bir karar.”


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...