Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

VW 28 ülkedeki dizel araçlarını geri çağırıyor

/ Kaynak: AA
VW 28 ülkedeki dizel araçlarını geri çağırıyor

Ekonomi Haberleri  / AA

Volkswagen, 28 AB ülkesindeki toplam 8,5 milyon dizel aracı geri çağıracağını açıkladı. Öte yandan VW İtalya grubuna yönelik soruşturma başlatıldı.

Volkswagen (VW) 28 Avrupa Birliği (AB) ülkesinde, egzoz emisyon testi manipülasyonu yaptığı belirlenen toplam 8,5 milyon aracı geri çağıracağını açıkladı.


VW'den yapılan açıklamada, Almanya Federal Motorlu Ulaşım Dairesi'nin (KBA) araçların geri çağrılmasıyla ilgili isteğinin memnuniyetle karşılandığı belirtildi.


Müşterilerin bu geri çağırma sayesinde araçları nasıl kullanacakları konusunun açıklığa kavuştuğunun kaydedildiği açıklamada, "Volkswagen Şirketler Grubu, Alman makamları tarafından belirlenen, Almanya'daki 2,4 milyon araç dahil olmak üzere, Avrupa'daki (28 AB üyesinde) toplam 8,5 milyon dizel aracı geri çağıracak" ifadelerine yer verildi. 


Açıklamada, 28 AB ülkesi dışındaki, "EA 189" egzoz sınıfına giren araçların bulunduğu ülkelerle tek tek bağlantıya geçileceği de ifade edildi.


VW'nin müşterilerini, "aktif" bir şekilde araçların geri çağrılmasıyla ilgili bilgilendireceğinin belirtildiği açıklamada, şu bilgilere yer verildi:


"Volkswagen müşterileri, www.volkswagen.de/info adresinde, 02 Ocak 2015 tarihinden beri şase numarasını verip, kendi araçlarının bu guruba dahil olup olmadığını öğrenebilmektedirler. Audi, SEAT ve Skoda markaları için de diğer AB üyesi ülkelerdeki müşteri internet adresleri hizmet vermektedir."


Açıklamada ayrıca, VW'nin tespit edilen teknik sorunların çözümü için hızlı bir planlamaya gittiği belirtilerek, Ocak 2016'dan itibaren araçların iyileştirilmesinin yapılacağı ve bunun müşteriler için bedava olacağı kaydedildi.


İtalya'da soruşturma
Volkswagen'nin egzoz emisyon testi manipülasyonu yaptığının ortaya çıkmasının ardından, şirketin İtalya'daki grubuna yönelik soruşturma başlatıldı.


İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, Verona Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı adli süreç kapsamında, VW İtalya Grubu'nun genel direktörü Massimo Nordio ile beraberindeki 5 üst düzey yöneticinin, bazı dizel araçlarda manipülasyon yapıldığına dair soruşturmaya tabi tutuldukları belirtildi.


Soruşturma kapsamında İtalyan mali polis ekiplerinin, bu sabah saatlerinde Verona kentindeki VW İtalya merkezi ile Alman otomotiv deviyle ilişkili Bolonya'daki İtalyan lüks otomobil üreticisi Lamborghini markasının genel merkezinde aramalar yaptığı bildirildi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...