Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Elektrik faturaları yüzde 20 azalacak

Elektrik faturaları yüzde 20 azalacak

Ekonomi Haberleri

ELDER Başkanı Özdemir, 1 Ocak'ta serbest tüketici limitinin sıfırlanmasıyla elektriğin % 15-20 ucuzlayacağını söyledi

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, serbest tüketici sınırının kaldırılması durumunda enerji fiyatlarının yüzde 15-20 ucuzlayacağını belirtti. Kosova'daki genç işsizler için gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesi Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS) Akademisi'nin ikinci mezuniyet törenine katılan Özdemir, gazetecilerin sorularını cevapladı. Aynı zamanda Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkanı da olan Özdemir, kurlarda şu anda suni bir yükseklik olduğunu ifade ederek, "1 Kasım'dan sonra istikrar sağlanırsa kurlar düşer" dedi. 


EPDK'YLA GÖRÜŞME 
Özdemir, yatırımcılar olarak finansal bir yük altında bulunmadıklarını belirterek, "Proje finansmanlarını yaparken 8-10 yıllık modellerle yaptık. Geçtiğimiz 8-10 yılda, kurdaki artış ile Türkiye'deki enflasyonun seyrine baktığımızda yine de avantajlı olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda kurun Türkiye'deki enflasyona nasıl bir orantı yapacağını bilmiyoruz. Onun için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu ile teknik toplantılar devam ediyor" diye konuştu. 


YILDA 2 MİLYAR DOLAR YATIRIM 
3'üncü uygulama döneminde yılda 2 milyar dolarlık yatırım yapmayı EPDK'dan talep ettiklerini de anlatan Özdemir, yatırımlarla 30 yaşında ve daha eski olan sistemlerin ve eski trafoların yenileneceğine işaret ederek, "Hâlâ mekanik sayaçlar var, bunları elektronik sayaca çevireceğiz" ifadelerini kullandı. 


KAMPANYA DÖNEMİ BAŞLIYOR 
CLK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü İbrahim Gümüşlü, elektrik piyasasının gelişmesinin tüketici lehine sonuçlar doğuracağını belirterek, "Firmalar serbest tüketicilerin kendilerini seçmesi için yan hizmetler, kampanyalar, asistan hizmetleri sunmak için yoğun bir hazırlık içerisinde" dedi. Gümüşlü, tüketici limitinin sıfırlanmasıyla abonelerin tıpkı bir telefon kullanıcısı gibi istediği tedarikçiden elektrik alma hakkına sahip olacaklarını ifade etti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...