Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TİKAD başkanı: Bankacılık sisteminde kadınlar korunmuyor

TİKAD başkanı: Bankacılık sisteminde kadınlar korunmuyor

Ekonomi Haberleri

W20 Zirvesi'nde kadın örgütlerinin temsilcileri, kadınların sosyal hayatta yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Türkiye'nin G20 Dönem Başkanlığı'nda kurulan ve bu kapsamda düzenlenen Women-20 (W20) Zirvesi İstanbul'da gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı zirvede, W20 Başkanı Gülden Türktan, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar, Türkiye İşkadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın ve G20 Türkiye Şerpası Ayşe Sinirlioğlu da birer konuşma yaptı. W20 Başkanı Gülden Türktan, dünyada 100 milyon kadına iş imkânı sağlanırsa Almanya, İngiltere ve Japonya'nın toplamı kadar ekonomi oluşturulacağına dikkati çekerken, G20 Türkiye Şerpası Ayşe Sinirlioğlu, Türkiye olarak G20 dönem başkanlığında gençler arasındaki işsizliği yüzde 15 azaltma hedeflerinin olduğunu söyledi.
VERGİ MUAFİYETİ GELSİN
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Başkanı Sanem Oktar, kadınların sahip olduğu işletmelerin halen kamu ihale pazarına zayıf bağlarla bağlı olduğunu ancak yüzde 1'ine katılabildiğini ifade ederek, “Bu konuda kota veya hedef konulması gerekiyor. Bu hem kamu hem de özel sektör ihalelerinde pozitif bir etki yapacaktır” dedi. Kadın girişimcilere vergi muafiyetleri sağlanması gerektiğini dile getiren Oktar, bu şekilde kadınların omuzlarındaki yükün azalabileceğini ifade etti.
Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Bulut da, kadınların finansa ulaşmasının önündeki engellerin kaldırılması gerektiğinin altını çizerek, burada en büyük engel olarak “bankacılık sisteminde kadının korunmaması” olduğunu ifade etti. Birçok bankada kadın girişimciler için bütçe ayrıldığını ifade eden Bulut, “Ancak kadınlarımız bunları dahi kullanamıyor. Erkekler gibi tapuları, malları yok, araçları yok. Bankalara teminat gösterecekleri hiçbir şey yok” dedi.
Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Sare Aydın ise, dünyanın ekonomiyi tekrar canlandırmak ve sosyal ilerlemeyi geri kazanabilmek için kadının emeğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.
5 MİLYON GİRİŞİMCİ KADIN
Zirveye video mesajıyla katılan Coca-Cola CEO'su Muhtar Kent, 2020 yılına kadar 5 milyon kadın girişimcinin güçlendirmesini sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Kadınlara sağlanan eğitim ve mentorlük gibi hizmetlerden sonra onlar için mikro kredi aldıklarını anlatan Kent, “Şu ana kadar 1 milyon kadın girişimci sağladık, 4 milyon daha sağlayacağız” ifadelerini kullandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...