İşe alınacak gençlerde sosyal fayda aranacak

İşe alınacak gençlerde sosyal fayda aranacak

Ekonomi Haberleri

Akkök Holding, Doğuş Holding, Kibar Holding, Kale Grubu ve Saran Holding; istihdam edecekleri bireylerde toplumsal alanda yapılan çalışmaları ve...

Akkök Holding, Doğuş Holding, Kibar Holding, Kale Grubu ve Saran Holding; istihdam edecekleri bireylerde sadece akademik başarıyı değil, toplumsal alanda yapılan çalışmaları ve ülkeleri için sağladığı faydaları da gözetecek. Türkiye'nin ulusal ve uluslararası arenada önemli kuruluşlarından İstanbul Gençlik Platformu, insanları sivil topluma teşvik edebilmek için Akkök Holding, Doğuş Holding, Kibar Holding, Kale Grubu ve Saran Holding ile birlikte “Genç ve Toplum Dostu Şirketler Sözleşmesi”ni hayata geçiriyor. Toplam değerleri 20 milyar doları ve çalışan sayıları 50 bini aşan bu kurumlar, söz konusu sözleşmeyle birlikte bundan sonra istihdam edecekleri bireylerde sadece akademik başarıyı değil, toplumsal alanda yapılan çalışmaları ve bireylerin ülkeleri için sağladığı faydaları da bir kriter olarak göreceklerini ve uygulayacaklarını duyurdular.
İstanbul Gençlik Platformu lideri Doğa Can Coşar, projenin hayata geçirildiği “Gençlik ve Liderlik Zirvesi”nde yaptığı konuşmada, “Bizler toplamda 4 senede 26 bin saat gönüllülük yaparak, 22 bin km yol kat ederek, 6 bini aşkın gencin ve çocuğun hayatına dokunarak, Türkiye'de gençlere sivil toplum konusunda rehberlik etmeye çalıştık. Ortaklarımızdan aldığımız destekle de çalışmalarımız gün geçtikçe büyüyor ve ülkemizin dört bir yanına yayılıyor” dedi.

Kibar Holding CEO'su Saka; gençlere, üniversite yıllarını verimli kullanırlarsa iş hayatında hızla yükseleceklerini söyledi ve şirketlerinin “seçen değil seçilen” konumunda bulunduğunu söyledi. Akkök Holding CEO'su Ahmet C. Dördüncü ise, “Liderlik için iyi bir arkadaş, yol gösteren biri ve gerektiğinde yanlarındaki bir danışman olmanız lazım. Sizin başarınızın ölçüsü, birlikte çalıştığınız arkadaşlarınızın başarısıdır. Aynı zamanda topluma katkınız da başarı için çok önemlidir” değerlendirmesinde bulundu. Doğuş Holding Yönetim Kurulu Üyesi Kurutluoğlu da, gençlere, farklılığa her zaman açık olmalarını önerdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...