İşsiz kalınca bu işi kurdu... Şimdilik ayda 3 bin TL kazanıyor

İşsiz kalınca bu işi kurdu... Şimdilik ayda 3 bin TL kazanıyor

Ekonomi Haberleri

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan girişimci Nurhan Çolban, işsiz kalınca tavuk alarak çiftlik kurdu. Ayda 3 bin TL kazanıyor.

Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde yaşayan girişimci Nurhan Çolban, SYDV'nin verdiği 15 bin lira kredi ile bin tavuk alarak çiftlik kurdu. Günde ortalama 700 yumurta üreten Çolban, krediyi tamamen ödedikten sonra bin 500 tavuk daha alarak işini büyütmeyi planlıyor
Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde  yaşayan girişimci Nurhan Çolban, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından (SYDV) aldığı kredi ile kurduğu tavuk çiftçiliğinde günde ortalama 700 yumurta üretiyor. 
 
Maden Mahallesi'nde yaşayan Nurhan Çolban, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, eşi işten çıkarılınca ne yapabileceklerini düşündüklerini söyledi. Bir süre önce katıldığı kursta girişimci belgesi aldığını belirten  Çolban, evde oturmaktan sıkıldığı için başvurduğu kaymakamlıkta kendilerine SYDV  kredisi ile işlerini kurmalarının önerildiğini anlattı. 
 
Bunun üzerine eşi Salim Çolban'ın yardımıyla 5 ay önce tavuk çiftliği  kurmaya karar verdiğini dile getiren Çolban, "Kaymakamlık SYDV'den 15 bin lira  kredi verdi. Biz de bununla evimizin yanında yaklaşık 3 dönümlük alanda tavuk  çiftliği kurduk. Bin tavuk satın alarak üretime başladık" dedi. 
 
Doğal yöntemlerle beslediği tavuklardan günde ortalama 700 yumurta  aldıklarını ifade eden Çolban, "Ürettiğimiz yumurtaları eşimle Gümüşhacıköy ve  Merzifon'daki marketlere veriyoruz. Çevre illerdeki pazarlara giderek satıyoruz.  Satışlarımız çok güzel. Ayda 3 bin lira civarında gelirimiz var" diye konuştu. 
 
İşsiz kalınca bu işi kurdu... Şimdilik ayda 3 bin TL kazanıyor

 
1500 TAVUK DAHA ALACAKLAR
SYDV'den aldıkları krediyi geri ödedikten sonra işini büyütmeyi, bin  500 tavuk daha almayı planladıklarını bildiren Çolban, böylece gelirlerini de  artırmış olacaklarını kaydetti. 
 
RENGİ, KOKUSU FARKLI...
Çolban, salma tavukçuluk yaptıkları için yumurtalarının köy yumurtası  tadında organik olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Tavuklarımız arazide yoncada yayılıyor. Verdiğimiz yemde tritikale,  soya fasulyesi, Mısır, çavdar gibi bitkiler bulunuyor. Tavuklarımız yeşillikte  yayıldıkları için suni yem verilen tavuklara göre yumurtamızın rengi, kokusu tadı  çok farklı. Pazarda ilk önce birkaç tane alıyorlar. Tadına baktıktan sonra 30  tane alan oluyor. Memnun kalanlar eşine dostuna söylüyor, bizim de müşterilerimiz  sürekli artıyor." 
 
İşsiz kalınca bu işi kurdu... Şimdilik ayda 3 bin TL kazanıyor

 
ÇOCUK GİBİ İLGİ İSTİYORLAR
Gümüşhacıköy Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin her  hafta tavukların kontrolünü yaptığını bildiren Çolban, tavuklarda hastalık,  bitlenme ve bulundukları yerin temizliğinin kontrol edildiğini söyledi. Çolban, "Tavuklarımda bitlenme olmaması ve vitaminlerinden düşmemesi  için bakımlarını, ilaçlamalarını zamanında yapıyorum. Yumurtalarını sabit  topluyorum. Çocuk annesinden nasıl ilgi istiyorsa onlarda bakım ve ilgi istiyor"  ifadesini kullandı. Çolban, kendilerine bu fikri veren ve destekleyen Gümüşhacıköy  Kaymakamı Hüseyin Tekin'e teşekkür etti. 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...