Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ali Babacan'dan yerli otomobil açıklaması

/ Kaynak: AA
Ali Babacan'dan yerli otomobil açıklaması

Ekonomi Haberleri  / AA

Ali Babacan, uçakta ve otomobilde Türkiye'nin kendi markasını üretmesi gerektiğini belirtti.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan, uçakta ve otomobilde Türkiye'nin kendi markasını üretmesi gerektiğini belirterek, "Yerli derken, artık dünyada yüzde 100 şu ülkenin malı diye bir şey yok. Teknolojide küreselleşmiş bir dünyadan bahsediyoruz. Önemli olan bütün bunların yöneticisi, işin sahibi olabilmek" dedi.


Babacan, A Haber yayınında gündemdeki konulara ilişkin soruları cevapladı. Babacan, yerli otomobil üretilmesine yönelik girişimlere ilişkin soruya karşılık, Türkiye'nin halen önemli bir otomobil üreticisi olduğunu söyledi.


ÖNEMLİ BİR ADIM
Türkiye'de üretilen otomobillerin yüzde 80-90'ının ihraç edildiğini, buna karşılık Türkiye'de kullanılan otomobillerin yüzde 85'inin ithal olduğunu belirten Babacan, Türkiye'nin kendi markasıyla otomobil üretmesinin önemli bir adım olduğunu ifade etti. Babacan, şunları kaydetti:


'YÜZDE 100 ŞU ÜLKENİN MALI DİYE BİR ŞEY YOK'
"Son açıkladığımız yerli otomobil projesiyle ilgili belki iletişimle alakalı bazı sorunlardan bahsedilebilir ama projenin özüne indiğinizde bu bir yerli marka çabasıdır. Bu çok önemlidir. Uçakta, otomobilde olsun Türkiye'nin artık kendi markasını, yerli üretimini gerçekleştirmesi önemlidir. Yerli derken, artık dünyada yüzde 100 şu ülkenin malı diye bir şey yok. Teknolojide küreselleşmiş bir dünyadan bahsediyoruz. Önemli olan bütün bunların yöneticisi, işin sahibi olabilmek."

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...