Türkiye'de her iki traktörden biri yaşlı

/ Kaynak: AA
Türkiye'de her iki traktörden biri yaşlı

Ekonomi Haberleri  / AA

Türkiye'de kullanılan 1 milyon 600 civarındaki traktörün yüzde 55'inin 23 ve üzeri yaşlarda olduğu bildirildi.

Türkiye'de kullanılan 1 milyon 600 civarındaki traktörün yüzde 55'inin, 23 ve üzeri yaşlarda olduğu bildirildi.


Türk Traktör Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de satılan traktör sayısının yıl sonuna kadar 60 bini bulmasının beklendiğini söyledi.


Ülke tarımının hızla modernleştiğini, bunun yanı sıra mekanizasyon anlamında da gelişmeler kaydedildiğini belirten Özdemir, son 10 yılda traktörde beygir gücü anlamında tercihin 65'ten 70'e, çift çeker oranının da yüzde 29'dan yüzde 60'a yükseldiğini vurguladı.


Türk çiftçisinin son yıllarda traktör ve ekipmanlara daha fazla önem vermeye başladığını, işini geliştirmek ve kazancını artırmak için ciddi yatırım yapmaya başladığını dile getiren Özdemir, "Türkiye'de traktör parkı yaşlı. Büyük bölümü, yakıt ve bakım onarım sarfiyatı yüksek, karbon yayılımı fazla traktörlerden oluşuyor. Traktörlerin yüzde 55'i, 23 yaş ve üzerinde. Bunların yeni teknolojiye sahip traktörlerle değiştirilmesi hem çiftçimizin kazancını artıracak hem de Türkiye'nin tarımsal hasılasının gelişmesini, katma değerinin artmasını sağlayacaktır" diye konuştu.


"Traktör piyasası son 10 yılda ciddi miktarlarda arttı"
Traktör piyasasının son 10 yılda ciddi miktarlarda gelişme kaydettiğini anlatan Özdemir, son 30 yılda bu araçların yıllık ortalama satış miktarlarının 50 binlere çıktığını aktardı.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...