Başkan Türkiye'ye aşık, sadece Türkiye'de üretiriz

Başkan Türkiye'ye aşık, sadece Türkiye'de üretiriz

Ekonomi Haberleri

Koreli Ssangyong'un başkanı Choi, Kore dışında tek üretim adresi olarak Türkiye'yi gösterdi.

Koreli otomobil üreticisi Ssangyong'un dünya başkanı Johng-Sik Choi, Kore dışında yatırım yapabilecekleri tek adresin Türkiye olduğunu söyledi. Kore basınında sıkça Türkiye'de yatırım konusu gündeme gelirken, Ssangyong'un Türkiye distribitörü Şahsuvaroğlu'nun Dış Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu da konun detaylarını açıkladı.

Koreli markanın tepe ismi olan Johng-Sik Choi'nin Türkiye aşığı bir insan olduğunu söyleyen Şahsuvaroğlu "Choi ile İstanbul'da dolaşırken bu şehir hakkında benden daha deneyimli olduğunu gördüm. Boğaz Köprüsü'nde geçiyorduk ve bana 'sence bu köprü kaç kilometre' dedi. Ben de bir tahminde bulundum. Ancak doğrusunu bana kendisi söyledi. Başkan'ın İstanbul'u avucunun içi gibi bilmesine şaşırdım. Mesela Çemberlitaş'ın nerede olduğunu ben tam olarak bilmiyordum, yanından geçerken bana kendisi gösterdi. İstanbul'u ve Türkiye'yi de çok seviyor. Balıkçısından çorbacısına kadar İstanbul'a aşık. 3 yıl Türkiye'de yaşamış. Hyundai Türkiye'de yöneticilik yapmış" dedi.

ORTAK GİRERİZ

Bu sevgi ve ilginin Şahsuvaroğlu'nun başarısı ile de alakalı olduğunu söyleyen Yunus Şahsuvaroğlu "Dünyanın en büyük Ssangyong plazasını biz hayata geçirdik. Choi ile aramız çok iyi. Kore basını her başkanı gördüğünde Türkiye'ye ne zaman yatırım yapıyorsunuz diye soruyorlar. 20 gazetede 'Türkiye Ssangyong'u üretmek istiyor' diye haberler çıktı. Yatırıma çok niyeti var. Son yaptığı açıklamada "Kore dışında üretirsek burası sadece Türkiye olur" dedi. Şayet bu olursa biz yüzde 50-50 düşünüyoruz. İlk etapta montaj üretimi yapılır diye tahmin ediyoruz, tabii bu yönetimin kararı. Piyasayı izler ve biraz daha piyasa koşulları oluştuktan sonra sıfırdan üretime başlar" diye konuştu.

TİVOLİ'NİN SLOGANI!
Ssang Yong'un son dönemdeki en iddialı modeli Tivoli'den bahseden Şahsuvaroğlu, siparişlere yetişemediklerini de belirtmeden geçmiyor. Tivoli denince aklınıza ne geliyor diye sorduğumuz Şahsuvaroğlu "Tivoli'yi gördüğümde çok beğendim. Heyecanlandım. Bizim grup olarak bir sloganımız vardı. "Biz işini aşkla yapan, müşterilerinin beklentilerinin üzerinde bir deneyim yaşatan, iddialı ve dinamik bir ekibiz" bu slogan Tivoli'ya tam oturdu" diyor. Tivoli'de mayıs ayından bu yana 400 adet satış yaptıklarını da söyleyen Şahsuvaroğlu "Tivoli'de adet alamıyoruz. Üreticimizde kapasite doldu. Geçen yılı toplamda Ssangyong modellerinde 1.300 adet satarak kapattık. Tivoli modelimiz oldukça iddialı, adet almamız durumunda yıllık 2.500 adet Tivoli satabiliriz" dedi.

HİZMETTE SINIR YOK
Şahsuvaroğlu olarak yatırımlara çok önem verdiklerini de belirten Yunus Şahsuvaroğlu şunları söyledi: "Servislere günde 80-90 araç girecek şekilde, shoowroomlarında 40-50 araç sergileyeceği kapasitede yapılmasına özen gösteriyoruz. Kendi kredimizi 15 dakikada veriyoruz. Bayilerimiz tüm illerde havalimanlarına yakın olduğu için her müşteri arabasını bayilerimize bırakıp havalimanı park parası ödemeyip bizim şoförler tarafından bırakılıyor. O an aracın tüm bakımları yapılıyor" dedi.

Kaynak : star

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...