Piyasaların gözü PPK ve Yellen'da

Piyasaların gözü PPK ve Yellen'da

Ekonomi Haberleri

Piyaslarda gözler bugün Fed Başkanı Yellen`ın yapacağı konuşmaya ve Merkez Bankası'nın yarınki Ekim ayı Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi.

Dün 2.88`e kadar gerileyen dolar 2.90`ın üzerinde seyrederken, borsa da hafif artıda.


Piyaslarda gözler bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın yapacağı konuşmaya ve Merkez Bankası'nın (TCMB) yarınki ekim ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi. Dün 2.88'e kadar gerileyen dolar 2.90'ın üzerinde seyrederken, borsa da hafif artıda. Merkez Bankası'nın Ekim ayı Para Politikası Kurulu yarın toplanıyor.
 
BORSA 80 BİNİ AŞTI!


Bankanın bu toplantıda faizlerde değişikliğe gitmesi beklenmiyor. Ekonomistler politika faizi ile faiz koridorunun alt ve üst bandının değişmesini de beklemiyor. 


2.90'ın üzerinde seyreden dolar/TL saat 10:00 itibariyle 2.9013 seviyesinde işlem görüyor. Güne artıda başlayan Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi de aynı saaterde yüzde 0.59 yükselişle 80.252 puandan işlemde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...