En uzun 4'üncü asma köprüde sona gelindi

En uzun 4'üncü asma köprüde sona gelindi

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da Keban Baraj Gölü üzerinde yapımı tamamlanan Türkiye'nin en uzun dördüncü asma köprüsü olan Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak

Temeli 2001 yılında atılan ve projede yapılan değişiklikle 2012 yılında tekrar ihale edilen Karamağara Köprüsü, yaklaşık 3 yıldır devam eden hızlı bir çalışma sonucunda bitirildi. Köprünün kullanılmaya başlamasıyla 40 yıldır ulaşımını küçük tekneler ve feribotla sağlayan yöre halkının sıkıntısı da sona erecek.
Ağın Kaymakamı Mehmet Fatih Yakınoğlu, yaptığı açıklamada, 520 metre uzunluğunda 13 metre genişliğindeki köprünün ilk etabının tamamlanmasının ardından, korkuluk ve bariyer montajı, ışıklandırma, asfalt serimi gibi ikinci aşamasının da sona erdirildiğini belirtti. Yakınoğlu, çevre düzenleme çalışmalarının ardından köprünün birkaç hafta içerisinde ulaşıma açılacağını aktardı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...