Türkiye'ye güvendi kredi musluğunu açtı

Türkiye'ye güvendi kredi musluğunu açtı

Ekonomi Haberleri

Hema Endüstri, Çerkezköy'deki fabrikalarının modernizasyonu için Credit Suisse ile 250 milyon avroya kadar kredi anlaşması imzaladı

Önder Çelik İSTANBUL
Bundan 42 yıl önce dışa bağımlı Türk endüstrisinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla dişli pompa üretmek için Tekirdağ'a bağlı Çerkezköy'de kurulan Hattat Holding şirketi Hema Endüstri, otomotiv ve endüstri grubunun fabrikalarında verimliliği artırmak için Credit Suisse ile 250 milyon avroya kadar uzun vadeli sendikasyon kredi anlaşması imzaladı. Credit Suisse açıklamasına göre, kredi miktarı, 200 milyon avrodan, ileride 250 milyon avroya kadar çıkarılma opsiyonuyla birlikte, 235 milyon avro olarak kararlaştırıldı. Hema'dan yapılan açıklamada da, “Kredi ile şirketlerimiz otomotiv ve endüstri grubunun Çerkezköy'deki fabrikalarında verimliliğin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılacak ve teknolojinin sağladığı optimum çözümler ile modernizasyon çalışmaları tamamlanacak” dendi. Anlaşmanın imzalanması nedeniyle düzenlenen toplantıda konuşan Credit Suisse Türkiye CEO'su Uğur Bayar, “Böyle bir zamanda Türkiye'ye bu miktarda bir kredinin verilmiş olması çok önemlidir” dedi. Hema Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat da, “Bu anlaşma sadece Hema'nın değil Türkiye'nin başarısıdır” diye konuştu. İbrahim Hattat, Hattat Holding'in 4 milyar doların üzerinde enerji yatırım projelerinin bir kısmının finansmanı için görüşmeler yürüttüğünü sözlerine ekledi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...