'Muhtemelen bir geçici bütçe yapılacaktır'

/ Kaynak: AA
'Muhtemelen bir geçici bütçe yapılacaktır'

Ekonomi Haberleri  / AA

Yılmaz, "Muhtemelen bir geçici bütçe yapılacaktır, daha sonra kalıcı bir bütçe yapılacaktır. Bunlar yapılırken de OVP tekrar elbette güncellenebilir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, A Haber'de katıldığı programda, geçtiğimiz günlerde açıklanan Orta Vadeli Program'da (OVP) revize edilen rakamların yeniden güncellenebileceği yönündeki eleştiriler hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:


"OVP'yi yayınladık ve buna dayalı olarak bütçemiz de Meclis'e iletildi ama muhtemelen yeni gelen hükümet bunları yeniden gözden geçirecektir. Çünkü takvime baktığınız zaman bütçenin bu yıl içinde çıkması pek mümkün görünmüyor. Muhtemelen bir geçici bütçe yapılacaktır, daha sonra kalıcı bir bütçe yapılacaktır. Bunlar yapılırken de OVP tekrar elbette güncellenebilir."


Yılmaz, "Yeni hükümetin OVP'yi revizesinde rakamlar aşağı yönlü mü olur?" sorusunu ise şöyle cevapladı:
"Bu o günkü konjonktüre bağlı. Ben daha yukarı yönlü olabileceğini düşünüyorum. İstikrarlı bir hükümet oluştuğu zaman, siyasi belirsizlikler azaldığı zaman yukarı yönlü revizyon ihtimalinin daha yüksek olduğunu düşünüyorum. Şu an içinden geçtiğimiz konjonktürde, ister istemez bir siyasi belirsizlikte var ama 1 Kasım seçimleri ile birlikte istikrarlı, güçlü bir hükümet oluştuğu zaman, ekonomik perspektifimiz de güçlenecektir. Dünyada da piyasalardaki oynaklıkların bir miktar daha düzeleceğini düşünürsek ben gelecekte yapılacak OVP'lerin daha olumlu bir perspektifle hazırlanacağına inanıyorum."


Yılmaz, imar rantının vergilendirilmesi konusunun son OVP'ye dahil edilmemesi yönündeki soruya, "Gündemde olan ve AK Parti hükümetinin gündeme getirdiği bir husus, burada bir tereddüt olmamalı, kasıtlı, 'bırakalım, yapmayalım' gibi bir anlayış yok" cevabını verdi.


Taşeron işçilere kadro ile ilgili Yılmaz, "Şimdi bu düzenlemenin ikincil düzenlemelerini Maliye Bakanlığımız, Çalışma Bakanlığımız ile iş birliği içerisinde yapıyor. İnşallah bunlar kısa bir süre içerisinde, bu yıl içerisinde tamamlanacak ve uygulamaya da başlamış olacağız" dedi.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...