CHP'nin vaadeine tepki

CHP'nin vaadeine tepki

Ekonomi Haberleri

CHP; bankalarla anlaştığını, kart borçlarının faizinin yüzde 80'ini sileceğini söyledi. Bankacılar ise 'Haberimiz yok' dedi. Son tepki DenizBank'tan geldi

CHP'nin 'tüm kredi kartı faiz borçlarını sileceğiz' vaadi, bankacıların tepkisine yol açtı. Haziran seçimleri öncesinde ortaya atılan bu vaatte, kredi kartlarının faiz borçlarının yüzde 80'inin silineceği söylenmiş ancak yöntem bir türlü açıklanmamıştı. Daha sonra yapılan reklam filminde ise bu konuda bankalarla anlaşıldığı söylenmişti. Türk Bankalar Birliği "Böyle bir anlaşmamız yok" derken; DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Denizbank CEO'su Hakan Ateş, reklam filminde "Bankacılarla anlaştık" diyen CHP'nin vaadini sert bir dille eleştirdi.
Ateş, "Şöyle reklamlara şahit oluyoruz: 'Ödemeyin kardeşim. Yüzde 80'ini sileceğiz'. Biz o zaman mevduatın faizini nasıl ödeyeceğiz? Bu nasıl bir sistem?" dedi.


HALA ANLAŞILMADI MI?
"Bankaların faiz gelir ve giderlerine kimse bakmıyor mu?" diye soran Ateş, bankaların komisyon ödediğini hatırlatarak, "Kaynakların akılcı dağılımına aracılık ederek, kaynak fazlası ile kaynak eksiğini buluşturan bir kurumuz. Bu hâlâ anlaşılmadı mı? Paranın zaman değerini siyasiler dahil herkesin çözmesi gerekli. Cebine bir kuruş koyan banka patronu var mı?" diye konuştu. Borcunu ödeyemeyenlerin yalnızca yüzde 5'lik bir kesim olduğunu belirten Ateş, geriye kalan ve borcunu ödeyen yüzde 95'in haksızlığa uğrayabileceğine işaret etti.


FİNANSAL OKURYAZARLIK DERSİ
Hakan Ateş, neyin silineceğini sorarken, "Bu devlet kararıyla mı olacak? Olacaksa özel ve yabancı bankalar gözetilecek mi? Finansal okuryazarlığa daha fazla ilgi vermeliyiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...