VİOP'ta endeks kontratı nasıl başladı?

/ Kaynak: AA
VİOP'ta endeks kontratı nasıl başladı?

Ekonomi Haberleri  / AA

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yaklaşık yüzde 0,13 düşüşle başladı.

Açılışta en yüksek 98.625 puanı gören endeks kontratı, şu dakikalarda önceki kapanışın 125 puan altında 98.300 seviyelerinde dengelendi. Endeks kontratı, dün 97.600 puana kadar geriledikten sonra gelen tepki alımlarıyla kayıplarının bir kısmını telafi ederek günü yüzde 0,68 azalışla 98.425 puandan tamamlamıştı.


Analistler, bugün yurt içinde uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye konferansında yapacağı açıklamalar ve tüketici güven endeksi, yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) kararları ve sonrasında Başkan Mario Draghi'nin açıklamalarının takip edileceğini belirtiyor. Endeks kontratında 97.500 seviyesinin kısa vadede önemli destek konumuna geldiğini aktaran analistler, 99.200 seviyesinin ise direnç olarak güçlendiğini dile getiriyor.
Muhabir: Bekir Gürdamar

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...